Vos Racing Team tevreden over eerste DMoMX

Vos Racing Team tevreden over eerste DMoMX
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na drie ‘voorjaarswedstrijden’ is het seizoen nu echt begonnen. De eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross werd verreden op het circuit van Harfsen. Voor Jannes Vos verliep de wedstrijd goed, de Zuid-Hollander werd negende in het dagklassement. De overwinning op ‘Circuit t Peppelenbos’ ging naar Dani Heitink.

De kwalificatie op zondagochtend verloopt goed en de KTM-rijder weet een twaalfde tijd op de klok te zetten. De eerste start van de dag is echter niet goed en Jannes wordt opgenomen in het achterveld. Vanaf de 25e plaats bij het uitkomen van de eerste ronde moet hij zich terug knokken. Vooral in de eerste helft van de wedstrijd gaat het moeizaam. Later komt de al jaren door TwinAir gesteunde crosser beter in zijn ritme en wordt duidelijk dat de top tien haalbaar is. Een knappe eindsprint zorgde ervoor dat de scholier als tiende over de finish komt.

Helaas is de start van de tweede manche niet veel beter. In de eerste bocht komen wat rijders in de problemen en Jannes kan daar mooi buiten omheen rijden. Vanaf de 20e plaats werkt hij zich naar voren om de wedstrijd over 20 minuten en een ronde op een twaalfde plaats af te sluiten. De tiende en twaalfde plaats tijdens de manches levert de door BO Motor Oil gesmeerde KTM-rijder een goede eindklassering op.

De KNMV Dutch Masters of Motocross gaat verder op 23 april, dan worden de punten verdeeld op het circuit van Markelo. Volgend weekend begint het ONK op het circuit van Boekel gevolgd door de eerste ADAC MX Masters (1-2 april) en de eerste EMX85 wedstrijd tijdens het Paasweekend (8-9 april) in Lommel.

LEES MEER  Deelnemerslijsten MXGP of Flanders

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography

Uw reacties

Ook te lezen