X

PR: Gregoire begint EMX85 op het podium

Op het circuit van Lommel is Dean Gregoire goed aan het Europees Kampioenschap 85cc ‘Central Europe’ begonnen. De KTM-rijder werd derde in het dagklassement dankzij een vierde en derde plaats tijdens de beide manches. De overwinning op het ‘Circuit De Heeserbergen’ ging naar landgenoot Dani Heitink.

Eerste manche:
Op zaterdagmiddag heeft Dean zich als tweede in zijn groep weten te plaatsen voor de wedstrijden van zondag. De start van de eerste manche was goed en nipt buiten de top vijf vliegt de scholier over de eerste springbult. Het is natuurlijk wringen in de beginfase van de wedstrijd maar dit gaat de Voss KTM Racing-rijder goed af waardoor hij als vierde uit de eerste volledige ronde komt. Er is een kleine achterstand op het drietal aan de leiding maar door kleine foutjes lukt het Dean niet om de achterstand weg te werken. In de tweede helft wordt de aansluiting gevonden bij Dex van den Broek die niet veel later wordt gepasseerd. Drie ronden later is er dan een fout waardoor de Alpinestars-geklede crosser ten val komt. Dex Kooiker neemt de derde plaats over en beide zorgen vervolgens voor een spannende slotfase. Het gaat er heftig maar fair aan toe maar Kooiker laat zich niet verrassen en hij wordt derde voor Dean.

Tweede manche:
De tweede wedstrijd van de dag over 20 minuten en twee ronden begint beter voor Dean. Op een derde plaats achter Heitink en Bervoets komt de crosser uit Geldrop uit de eerste snelle bocht. In de eerste ronde komt Van den Broek voorbij en hij passeert ook Bervoets. De winnaar van de eerste manche kan snel terug de tweede plaats overnemen maar Dean heeft daar iets meer tijd voor nodig. Wanneer de derde plaats overgenomen wordt nog nipt in de eerste helft van de wedstrijd zijn de leiders uit beeld verdwenen. Dean rijdt de wedstrijd heel beheerst uit, hij wordt derde en mag daardoor op het dagpodium klimmen.

De tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc wordt volgend weekend verreden in Denemarken. Een week later staat Dean weer aan de start in Nederland voor de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography