X

Blessure update Maxime Renaux

Maxime Renaux heeft een update gegeven over zijn in Spanje opgelopen blessure. Net als Eli Tomac in de VS, was hij niet eens gecrasht. Zo werd het een brutaal weekend voor Yamaha met hun twee toppers in beide series nu uit de titelstrijd.

Maxime Renaux: Het is moeilijk te aanvaarden. Gisteren in de kwalificatierace in Spanje, verloor ik net voorbij de finish de voorkant in de ritmesectie en moest ik mijn voet neerzetten om niet te vallen. Het resultaat is een meervoudige breuk aan de voet/enkel, ik moet verder onderzoek doen om te beslissen hoe de operatie moet gebeuren en hoe lang ik zal herstellen.

Ik heb veel problemen gehad sinds het begin van het seizoen, kreeg begin dit jaar klierkoorts en kon van eind januari tot nu nauwelijks op de fiets trainen. Ik heb dan nog mijn schouder bezeerd voor Portugal en was de laatste twee GP’s echt beperkt in kracht. Ik probeerde er doorheen te vechten, maar nu heb ik tijd nodig om alles te herstellen. Bedankt voor de steun. Mijn tijd komt wel, geloof me maar.