X

Cooper Webb van start in AMA Pro Motocross Nationals

Een persboodschap van Red Bull KTM Factory Racing gaf gisteren de line-up vrij van alle rijders die gaan deelnemen aan het AMA Pro Motocross Championship. Verrassend was het om vast te stellen dat ook Cooper Webb nu zaterdag aan het starthek zal staan op het circuit van Fox Raceway in Pala, Californië.

Red Bull KTM Factory Racing zal in het 2023 Pro Motocross Kampioenschap een complete ploeg opstellen, met Cooper Webb en Aaron Plessinger in de 450MX, naast de 250MX-kandidaten Max Vohland en Tom Vialle.

Tweevoudig 450MX supercrosskampioen en voormalig Cooper Webb maakt dus dit weekend zijn verwachte rentree in de Pro Motocross, nadat hij vorig jaar uit de running was. De 27-jarige piloot streefde naar zijn derde 450 SX-kroon in zijn carrière toen een crash in Nashville een voortijdig einde maakte aan zijn indoorcampagne. Nu blijkt dat zijn dokter groen licht heeft gegeven voor de Nationals.

Cooper Webb: “Ik ben erg enthousiast om aan de start te staan van de Pro Motocross series. Vorig jaar heb geen Nationals gereden, dus dit wordt mijn eerste keer sinds 2021. Ik ben super dankbaar dat het team en ik het samen kunnen doen en weer achter het starthek kunnen staan. Na mijn crash in Nashville heb ik wat tijd vrij kunnen nemen om weer helemaal gezond en klaar voor de start te zijn. Hopelijk boek ik deze zomer goede resultaten met het Red Bull KTM-team, we zullen zien waar het ons brengt en ik kan niet wachten om de fans weer te zien – ik kijk ernaar uit om weer achter het hek te staan!”