Dani Heitink ijzig koel naar de DMoMX-titel

Dani Heitink ijzig koel naar de DMoMX-titel
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Voor eigen publiek heeft Dani Heitink de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc-titel weten te winnen. De 13-jarige scholier werd tweede en eerste wat hem tevens de dagzege opleverde! Met slechts twee punten voorsprong op Dex Kooiker begon de crosser uit Kamperveen aan de laatste manche maar deze wist hij op zijn naam te schrijven tot vreugde van het aanwezig publiek. Dex Kooiker (3-3) wordt tweede voor Moritz Ernecker (6-4).

1e manche
In de tijdtraining is Heitink het snelste maar de sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Gregoire. Hij wordt gevolgd door Bervoets maar aan de binnenkant neemt lokale held Heitink de leiding. Op de eerste sprong gaat het mis met Bervoets die ten val komt, gelukkig kan hij na het verbijten van de pijn verder. De eerste vijftien minuten heeft Heitink de leiding in handen als een schaduw gevolgd door Gregoire. De 12-jarige crosser uit Geldrop weet even later de leiding over te nemen om vervolgens een veilige voorsprong op te bouwen. Heitink wordt tweede voor Kooiker die de gehele wedstrijd het duo voor hem in het oog heeft maar de aansluiting niet kan vinden. De Staphorster wordt derde voor Timo Heuver die geen gemakkelijke wedstrijd heeft. De JP Xtreme Xperience-rijder komt in de eerste helft van de wedstrijd van de zesde naar de vierde plaats maar gaat dan in de fout. Vervolgens komt hij weer terug naar de vierde plaats om opnieuw de gewonnen posities te verliezen. In de slotfase is het toch Heuver die vierde wordt voor de Let Jekabs Hudolejs die uitkomt voor het Hamstra MX Team. Bervoets weet zich nog in de punten te rijden, de 14-jarige Belg komt nog als vijftiende over de finish.

2e manche
In de tweede manche moet het dan gebeuren, het duel tussen Heitink en Kooiker zal worden beslecht voor een uitzinnig publiek. Hudolejs neemt de beste start maar hij gaat ruim in de eerste rechterbocht waardoor Heitink en Gregoire binnen glippen. Heitink weet als leider over de grote tafelberg te vliegen maar even later neemt Gregoire de leiding over. Kooiker volgt op de derde plaats voor Bervoets en de kleine Oostenrijker Ernecker. De winnaar van de eerste manche pakt direct een hoog tempo en alleen Heitink weet te volgen. In de vierde ronden slaat de pechduivel echter toe en Gregoire moet naar de kant. Heitink krijgt de leiding in handen terwijl Bervoets op hetzelfde moment Kooiker een plaatje terug zet. De Belg probeert de aansluiting te vinden bij de leider maar die geeft geen krimp. Sterker nog Heitink weet een voorsprong van ruim zes seconden op te bouwen. In de slotfase weet Bervoets de achterstand kleiner te maken maar Heitink wint en wordt als een ware held onthaald door zijn supporters! Bervoets wordt tweede voor WZ Racing-rijder Kooiker, F4R Racing-rijder Ernecker en Hudolejs.

LEES MEER  Sexton neemt afstand na volgende dubbelslag

Volgende keer:
De KNMV Dutch Masters of Motocross zitten erop voor 2023 en het is een zeer geslaagde competitie geworden. Het zijn dan slechts drie wedstrijden maar zowel het deelnemersveld als de organisatie is van hoog niveau. Ook voor het volgende seizoen zullen de wedstrijden worden georganiseerd door de clubs in Harfsen, Markelo en Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc #3, Oldebroek, NL:
1e manche
1. Dean Gregoire NL KTM
2. Dani Heitink NL Husqvarna
3. Dex Kooiker NL KTM
4. Timo Heuver NL KTM
5. Jekabs Hudolejs Let GasGas
15. Jarne Bervoets B KTM

2e manche
1. Dani Heitink NL Husqvarna
2. Jarne Bervoets B KTM
3. Dex Kooiker NL KTM
4. Moritz Ernecker A GasGas
5. Jekabs Hudolejs Let GasGas

Dagklassement 85cc:
1. Dani Heitink NL Husqvarna 2-1
2. Dex Kooiker NL KTM 3-3
3. Moritz Ernecker A GasGas 6-4
4. Timo Heuver NL KTM 4-6
5. Jekabs Hudolejs Let GasGas 5-5

Eindstand 85cc:
1. Dani Heitink NL Husqvarna 130
2. Dex Kooiker NL KTM 123
3. Jarne Bervoets B KTM 111
4. Dean Gregoire NL KTM 93
5. Timo Heuver NL KTM 78

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen