X

Dean Gregoire wint een manche in Oldebroek

Tijdens de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc heeft Dean Gregoire de eerste manche gewonnen. De 12-jarige crosser kwam op een vijfde plaats in de tussenstand naar het prachtige ‘Circuit De Bargen’ met nog kans op een medaille plek. De eerste manche werd gewonnen na een mooi gevecht met Dani Heitink. De tweede manche reed de crosser uit Geldrop aan de leiding toen hij met motorpech de wedstrijd moest verlaten. Heitink won de finale en verzekerde zich tevens van de titel.

Eerste manche:
In de tijdtraining weet Dean een zesde tijd te laten noteren maar hij verkent rustig het circuit en heeft vertrouwen voor de beide wedstrijden. De start van eerste manche is heel goed en de Alpinestars-geklede crosser neemt de beste start. In de eerste bocht gaat hij echter wat ruim waardoor Heitink binnendoor glipt en de leiding overneemt. Als aan een touwtje gaan beide heren rond over het circuit terwijl derde man Kooiker op gepaste afstand toekijkt. Na bijna 15 minuten wedstrijd weet Dean de aanval in te zetten en deze slaagt direct. De KTM-rijder neemt de leiding over en met een kleine maar veilige voorsprong wordt de eerste manche gewonnen voor Heitink en Kooiker.

Tweede manche:
Door de zege in de eerste manche klimt Dean naar de derde plaats in de tussenstand op dertien punten van de leider. Bervoets staat nu vierde op slechts twee punten van Dean. Ook de start van de tweede manche is goed en achter Heitink komt Dean als tweede over de grote tafelberg gevlogen. Niet veel later neemt de Brabander de leiding over en het duo weet elkaar opnieuw te vinden. Dan lijkt de VOSS Motoren-rijder iets afstand te kunnen nemen maar helaas duurt dat niet lang. In de vierde ronden slaat de pechduivel toe en moet de leider de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Hierdoor wordt hij niet derde in de eindstand maar vierde.

Volgende keer:
De KNMV Dutch Masters of Motocross zitten er nu op. Op 3-4 juni wordt de laatste wedstrijd van het EMX85 Central Europe verreden op het circuit van Velke Uherce in Slowakije.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography