X

Een loepzuivere dubbelslag voor Kjeld Stuurman

Met twee manche overwinningen heeft Kjeld Stuurman de vijfde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc gewonnen. De KTM-rijder won op het circuit van MCHN voor Mirco ten Kate (2-4) en Greg van der Weide (10-2). De leider in de tussenstand, Boris Blanken, kende een zware dag en hij wist alleen de eerste manche tot scoren te komen. De Fantic-rijder blijft wel de leider in de tussenstand maar de voorsprong is fors kleiner geworden.

1e manche:
In de trainingen is Robert Fobbe het snelste geweest en hij neemt de eerste manche de leiding. Max Schwarte volgt voor Stuurman die even wat tijd nodig heeft om zijn 2-takt collega te passeren. Inmiddels heeft Fobbe een kleine voorsprong maar Stuurman weet deze vervolgens weg te werken om na ruim 10 minuten de leiding over te nemen. Ten Kate heeft zich inmiddels naar de derde plaats geknokt en de 18-jarige crosser gaat in de achtervolging op Fobbe. In de slotfase wordt het nog spannend en de debutant weet nog tweede te worden voor Fobbe. Blanken is in de eerste ronde betrokken geraakt bij een valpartij waardoor hij in de remmen moest. Vanaf de 30e plaats komt de leider in de tussenstand heel knap terug en hij weet nog vierde te worden. Chris Mills komt ook vanaf het middenveld en de Brit gaat in de schaduw met Blanken mee om nog als vijfde te finishen omdat Danny van den Bosse in de laatste twee ronden twee plaatsen verliest.

2e manche:
De tweede manche neemt Jaap Janssen de beste start en hij mag van Ten Kate het tempo bepalen. Het duo neemt immers afstand van Stuurman die in de eerste volledige ronde Robin van Oldeniel passeert. Na zo’n tien minuten neemt Ten Kate de leiding over maar even later gaat hij in de bocht voor de finishlijn in de fout en hij komt ten val. Omdat Blanken even daarvoor de gevallen Stuurman en Janssen is passeert komt de Fantic-rijder aan de leiding. De vreugde is echter van korte duur en door motorpech valt de leider stil. Stuurman neemt de leiding over en hij wint ook de tweede manche! Van der Weide is goed voor een zwaar bevochten tweede plaats voor Van Oldeniel. Joshua van der Linden lijkt vierde te gaan worden maar in de laatste ronde komt hij ten val. Schwarte wordt op dat moment aangevallen door Ten Kate die in de laatste ronde nog twee plaatsen weet goed te maken. De top vijf wordt compleet gemaakt door de uit het naburige Nijverdal afkomstige Schwarte.

Volgende keer:
Op 11 juni gaat het KNMV ONK 250cc verder op het circuit van Lochem.

Uitslagen KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc; Hellendoorn, NL:
1e manche

1. Kjeld Stuurman NL KTM
2. Mirco ten Kate NL Honda
3. Robert Fobbe NL Kawasaki
4. Boris Blanken NL Fantic
5. Chris Mills GB GasGas

2e manche
1. Kjeld Stuurman NL KTM
2. Greg van der Weide NL KTM
3. Robin van Oldeniel NL Husqvarna
4. Mirco ten Kate NL Honda
5. Max Schwarte NL KTM

Dagklassement:
1. Kjeld Stuurman NL KTM 1-1
2. Mirco ten Kate NL Honda 2-4
3. Greg van der Weide NL KTM 10-2
4. Robin van Oldeniel NL Husqvarna 12-3
5. Max Schwarte NL KTM 8-5

Tussenstand ONK250:
1. Boris Blanken NL Fantic 388
2. Mirco ten Kate NL Honda 379
3. Kjeld Stuurman NL KTM 376
4. Chris Mills GB GasGas 345
5. Greg van der Weide NL KTM 344

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #HenryDunnewind