X

Hunter Lawrence begint Pro Motocross met zege

De eerste wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX is gewonnen door Hunter Lawrence. De Australiër won op de FOX Pala Raceway met een derde en eerste plaats en daarmee veroverd hij de ‘Redplate’. Een knappe tweede plaats is voor Haiden Deegan (6-2) en RJ Hampshire (1-11) mag mee op het podium klimmen. Tom Vialle is goed voor een vierde plaats en Guillem Farres maakt indruk met een vijfde plaats in de tweede manche! Robert Fobbe wist zich helaas net niet te kwalificeren voor het hoofdprogramma.

1e manche
Wanneer het starthek valt voor de eerste manche neemt Jalek Swoll de beste start voor teamgenoot Hampshire, Jo Shimoda, Jett Reynolds en Vialle! De Japanner die vorig jaar deze wedstrijd naar zijn hand wist te zetten neemt de leiding over terwijl Hampshire ook voorbij gaat aan Swoll. Na vijf minuten maakt leider Shimoda een foutje en Hampshire neemt de leiding over om even later ten val te komen. De Kawasaki-rijder kiest hetzelfde spoor en moet wachten tot de gevallen Hampshire weer verder kan. Hierdoor kan Maximus Vohland aansluiten waardoor er een drietal om de leiding knokt tot Shimoda ten val komt. Lawrence is buiten de top tien aan de wedstrijd begonnen en hij weet terug te komen naar de derde plaats vlak achter Vohland maar voor Shimoda en Justin Cooper. Vialle moet het tempo later in de wedstrijd laten zakken en hij wordt zevende in de eerste manche voor Farres.

2e manche
De eerste manche miste Lawrence zijn start maar de tweede manche van de dag over 30 minuten en twee ronden neemt hij direct de leiding. Vialle volgt voor Jett Reynolds die even later Deegan ziet passeren. Later in de eerste ronde gaat Vohland onderuit en hij zorgt voor een massale valpartij met zeven collega’s. De winnaar van de eerste manche, Hampshire, zit ook in het achterveld nadat hij in de eerste ronde twee keer tegen de grond gaat! Deegan weet met nog acht minuten te rijden de tweede plaats over te nemen van Vialle. De Fransman wordt keurig derde voor Cooper die probeert de aansluiting te vinden bij de tweevoudige wereldkampioen maar dat lukt niet. Farres ziet in deze manche alleen teamgenoot Cooper passeren en de Fransman komt als vijfde over de finish!

Volgende keer:
De laatste wedstrijd laat niet lang op zich wachten want op 3 juni worden de punten verdeeld op het circuit van Sacramento met de ‘Hangtown Classic’ in het noorden van Californië.

Uitslagen Lucas Oil AMA Pro Motocross 250MX #1; Pala, USA:
1e manche

1. RJ Hampshire USA Husqvarna
2. Maximus Vohland USA KTM
3. Hunter Lawrence Aus Honda
4. Jo Shimoda Jap Kawasaki
5. Justin Cooper USA Yamaha

2e manche
1. Hunter Lawrence Aus Honda
2. Haiden Deegan USA Yamaha
3. Tom Vialle F KTM
4. Justin Cooper USA Yamaha
5. Guillem Farres E Yamaha

Dagklassement:
1. Hunter Lawrence Aus Honda 3-1
2. Haiden Deegan USA Yamaha 6-2
3. RJ Hampshire USA Husqvarna 1-11
4. Tom Vialle F KTM 7-3
5. Justin Cooper USA Yamaha 5-4

Tussenstand na 1 wedstrijd:
1. Hunter Lawrence Aus Honda 45
2. Haiden Deegan USA Yamaha 37
3. RJ Hampshire USA Husqvarna 35
4. Tom Vialle F KTM 34
5. Justin Cooper USA Yamaha 34

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #AMAProMotocross