Jeffrey Herlings blijft ongeslagen in de DMoMX

Jeffrey Herlings blijft ongeslagen in de DMoMX
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Met twee manche overwinningen heeft Jeffrey Herlings de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc gewonnen. De KTM-rijder won op het fantastische ‘Circuit De Bargen’ voor MXGP-collega’s Romain Febvre (2-2) en Jeremy Seewer (4-3). Na vier titels in de MX2/250cc is dit de derde titel in de MX1/500cc voor de 28-jarige Brabander.

1e manche
Met 14 punten voorsprong op Febvre begint Herlings aan de wedstrijd bij Stichting Circuit Oldebroek. Wanneer het starthek valt neemt Seewer de beste start voor de hoofdrolspelers van het kampioenschap. Petar Petrov en regerend kampioen Calvin Vlaanderen volgen terwijl Brent Van doninck in het middenveld is opgenomen. In de eerste ronde neemt Herlings de leiding over en aan het einde van de ‘waves’ zet Febvre zijn Kawasaki aan de binnenkant bij Seewer. Deze gaat vervolgens ruim waardoor Vlaanderen als derde uit de eerste ronde weet te komen voor de 28-jarige Zwitser. Daarmee is de top vier van deze wedstrijd bekend want er verandert vervolgens niets meer. Herlings wint met zo’n 20 seconden voorsprong op Febvre. Vlaanderen laat Seewer zonder veel problemen achter zich. Van doninck heeft wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen

2e manche
In de tweede manche is er geen goede start voor Herlings terwijl concurrent Febvre de leiding neemt voor Seewer. De winnaar van de Franse GP ziet echter snel Vlaanderen passeren. Herlings komt net in de top tien over de eerste grote tafelberg om achter Van doninck als vijfde uit de eerste ronde te komen. In vijf ronden werkt ‘The Bullet’ zich naar de tweede plaats maar dan heeft hij al een behoorlijke achterstand op leider Febvre. Het is echter de KTM-rijder die er goed voor gaat zitten en de achterstand van bijna tien seconden weg weet te werken. De Kawasaki-rijder wordt achterhaald maar die geeft zich niet zomaar gewonnen en wanneer Herlings na de waves even onderuit gaat pakt Febvre de leiding terug! Het publiek rent van links naar rechts over het circuit en helemaal achterin naast de bosrand slaat Herlings toe. Hij stuurt binnendoor en dwingt Febvre buiten de baan te gaan. Herlings wint, ondanks een spannend momentje met Lars van Berkel, de tweede manche voor Febvre en Seewer. Van donick wordt nu vierde voor Vlaanderen die op dezelfde plek als Herlings ook een keer onderuit gaan maar hij wordt hard van zijn Gebben-Van Venrooij-Yamaha gegooid.

LEES MEER  Deelnemerslijsten MXGP of Flanders

Volgende keer:
De KNMV Dutch Masters of Motocross zitten erop voor 2023 en het is een zeer geslaagde competitie geworden. Het zijn dan slechts drie wedstrijden maar zowel het deelnemersveld als de organisatie is van hoog niveau. Ook voor het volgende seizoen zullen de wedstrijden worden georganiseerd door de clubs in Harfsen, Markelo en Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc #3; Oldebroek, NL:
1e manche
1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Romain Febvre F Kawasaki
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
4. Jeremy Seewer CH Yamaha
5. Brent Van doninck B Honda

2e manche
1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Romain Febvre F Kawasaki
3. Jeremy Seewer CH Yamaha
4. Brent Van doninck B Honda
5. Calvin Vlaanderen NL Yamaha

Dagklassement 500cc:
1. Jeffrey Herlings NL KTM 1-1
2. Romain Febvre F Kawasaki 2-2
3. Jeremy Seewer CH Yamaha 4-3
4. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 3-5
5. Brent Van doninck B Honda 5-4

Eindstand 500cc:
1. Jeffrey Herlings NL KTM 150
2. Romain Febvre F Kawasaki 130
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 110
4. Brent Van doninck B Honda 82
5. Micha Boy de Waal NL GasGas 80

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jack Chambers geeft een update na de crash

  Jack Chambers geeft een update na de crash

  Afgelopen zondag kwam Jack Chambers zwaar ten val tijdens de eerste manche in Loket. De wedstrijd werd zelfs stilgelegd om de Amerikaan te kunnen verzorgen op het circuit. De schade …
 • X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  Jawel dat heb je goed gelezen. FMX superster Julien Vanstippen zal dit weekend van de partij zijn tijdens MXGP Lommel met een wervelende freestyle show! Voor z’n eigen publiek brengt …
 • Hoeveel GP manche overwinningen heeft Herlings nu?

  Hoeveel GP manche overwinningen heeft Herlings nu?

  In Loket vierde Jeffrey Herlings zijn 200e Grand Prix-manche overwinning. Wanneer wij echter in de geschiedenisboeken duiken zien wij dat de inmiddels 29-jarige crosser 202 keer de 25 punten heeft …
 • Deelnemerslijsten MXGP of Flanders

  Deelnemerslijsten MXGP of Flanders

  Nog een paar keer slapen en het grootste motorcrossfeest in ons land gaat van start met de Grote Prijs in Lommel. Vele ogen zijn gericht op de MX2-klasse alwaar drie …