MON: Buitenlands zeges in interklassen

MON: Buitenlands zeges in interklassen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen zondag kwamen ook de MX2/Open Inters in actie. Voor de MX Open Inters was dit een wedstrijd die meetelt voor het kampioenschap. Voor de MX2 Inters telde deze wedstrijd door de IMBA-wedstrijd in Duitsland niet mee voor het kampioenschap. On de Open klasse bestond uit erepodium uit allemaal gastrijders. De Belg Arno van Mieghem mocht met een eerste en tweede plaats in de manches plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium. Met een derde en eerste plaats behaalde Scott Smulders de tweede plaats in het dagklassement. Raf Meuwissen behaalde in de manches een tweede en vierde plaats en mocht plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium. Roel van Oort werd vierde in het dagklassement en Loeka Thonies deed met de vijfde plaats goede zaken in de tussenstand van het kampioenschap. Met dit resultaat is Thonies de nieuwe leider in de tussenstand.

Bij de MX2 Inters ging de dagzege met Chris Mills eveneens naar een gastrijder. Mills won beide manches. Jaap Janssen werd tweemaal tweede en dus ook tweede in het dagklassement. Levi Schrik mocht met een vijfde en derde plaats eveneens naar het erepodium. De top vijf in deze klasse werd compleet gemaakt door Damien Knuiman en Finn Pullen.

Eerste manche
Het was Arno van Mieghem die bij de eerste doorkomst de leiding had voor Meuwissen, Thonies, Bob Ruijters en Erik de Bruyn. In de volgende ronde was de Bruyn doorgeschoven naar de vierde plek en Ruijters moest ook al snel Janssen voorbij laten. Halverwege de manche had Arno van Mieghem een voorsprong van twintig seconden en deze zou alleen maar groter worden. Arno van Mieghem won dan ook de manche. Daarachter streden Meuwissen, Thonies en Janssen om de derde plaats. De Bruyn lag daar dertien seconden achter en kwam even stil te staan. Hiervan profiteerde een aanstormende Mills die vanaf de vijftiende plaats terug naar voren was gekomen. Twee ronden voor het vallen van de finishvlag moest Mills de vijfde plaats laten aan Smulders die vanaf de 24ste plaats kwam, Smulders zette zijn opmars door en ging ook voorbij Janssen en Thonies om achter Meuwissen op de derde plaats te eindigen. Thonies viel in de laatste ronde terug naar de zesde plaats. Het was Mills die de zich opnieuw voorbij Janssen knokte in de finishvlag als vierde zag.

Tweede manche
Het was opnieuw Arno van Mieghem die de beste start had voor Thonies, Roel van Oort, Jeffrey van Kempen en Ruijters. Bij de eerste doorkomst was van Oort aan Thonies voorbijgegaan. Van Kempen was teruggevallen en hierdoor schoof Ruijters op naar de vierde plaats en hij werd gevolgd door Smulders die zijn gezicht nu wel gelijk op de voorste plekken liet zien. Halverwege de manche had Arno van Mieghem een voorsprong van tien seconden. Daarachter had Smulders zijn opmars doorgezet en hij kwam nu als tweede door. Van Oort lag daar een acht seconden achter. Op tien seconden volgden Thonies en Meuwissen. Thonies moest hierna het tempo laten zakken en hetzelfde gold voor Meuwissen. Beide heren zagen Mills en Janssen aan zich voorbijgaan. Smulders had vooraan er flink de vaart in en enkele ronden later had hij Arno van Mieghem teruggehaald om hem vervolgens te passeren. Snel pakte Smulders een voorsprong en hij won de manche uiteindelijk met zeventien seconden voorsprong. Arno van Mieghem zag in de eindfase Mills nog snel naderen, maar hij hield uiteindelijk drie seconden over om als tweede te finishen. Janssen en Mills gingen in de voorlaatste ronde voorbij aan van Oort en het was Mills die dat gevecht won om als derde te eindigen. Janssen pakte de vierde plaats en van Oort kon rustig naar de vijfde plaats rijden.

Eerste manche:
1. Arno van Mieghem (Bel) 23:56.609, 2. Meuwissen +28.265, 3. Smulders +31.325, 4. Mills (GBR) +33.234, 5. Janssen +38.948, 6. Thonies +46.988, 7. Jordi van Mieghem +52, 896, 8. van Oort +56,896, 9. de Bruyn +58.863, 10 Pullen +1:06.134.

Tweede manche:
1. Smulders 23:22.986, 2. Arno van Mieghem (Bel) +17.647, 3. Mills (GBR) +21.060, 4. Janssen +28.779, 5. van Oort +37.544, 6. Meuwissen +59.713, 7. Thonies +1:20.044, 8. Schrik +1:23.918, 9. Lucas +1:26.823, 10. Ruijters +1:31.326.

Dagklassement MX 2 Inters:
1. Mills (GBR) 120, 2. Janssen 108, 3. Schril 98, 4. Damien Knuiman 94, 5. Pukken 93, 6. Klijn 88, 7. Sasha Rutten 82, 8. Otten 74, 9. Harris (GBR) 70, 10. Pijpers 70.

Dagklassement MX Open Inters:
1. Arno van Mieghem (Bel) 114, 2. Smulders 110, 3. Meuwissen 101, 4. van Oort 93, 5. Thonies 92, 6. Lucas 80, 7. de Bruyn 76, 8. Ruijters 74, 9. van Zoggel 72, 10. Witlox 60.

Netto-tussenstand MX Open Inters:
1. Thonies 566, 2. de Bruyn 552, 3. Lucas 466, 4. Albers 457, 5. Ilja Rutten 443, 6. van Zoggel 436, 7. Voets 399, 8. van Loon 367, 9. Ruijters 368, 10. Knuiman 360.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • Gallery: Halve finale Zwarte Cross in Halle

  Gallery: Halve finale Zwarte Cross in Halle

  Afgelopen zondag werd in Halle de halve finale verreden voor deelname aan de Zwarte Cross 2024. Voor ons was Anne Poland aanwezig bij de HALMAC en ze leverde ons deze …
 • JWR Honda Racing niet naar Indonesië maar de USA

  JWR Honda Racing niet naar Indonesië maar de USA

  Alvin Östlund en JWR Honda Racing zullen niet van start gaan tijdens de Grand Prix wedstrijden in Lombok. Het Zweedse team heeft besloten de oversteek naar de USA te maken. …
 • Van Grinsven wint en Zienecker neemt de leiding

  Van Grinsven wint en Zienecker neemt de leiding

  Op het zware zandcircuit van Berghem heeft Mike van Grinsven ook de zesde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. Met een derde en eerste plaats won de …
 • Ryan Opligger neemt de leiding over

  Ryan Opligger neemt de leiding over

  De derde wedstrijd van de ADAC Junior Cup 85cc is gewonnen door Ryan Opligger. De Zwitser pakte de dagzege op het circuit van Bielstein met twee manche overwinningen en een …