X

Pauls Jonass geopereerd na blessure die hij opliep in Frankrijk

Pauls Jonass van Standing Construct Honda MXGP wordt aanstaande donderdag geopereerd nadat hij een blessure opliep tijdens de tijdtraining van de MXGP van Frankrijk in Villars Sous Ecot. De Letse rijder, die onlangs weer in actie kwam na een zware val in Zwitserland, probeerde een snelle ronde te rijden in de tijdtraining toen een langzamere rijder de baan overstak in een steile afdaling.

Hierdoor moest Jonass van lijn veranderen in de diepe sporen, wat resulteerde in een zware val. Jonass keerde terug naar de paddock met een ernstig gezwollen duim. Ondanks een mislukte poging om door de pijn heen te rijden op het testcircuit, trok hij zich terug uit de Franse Grand Prix en keerde hij terug naar België om een handspecialist te raadplegen.

Na nader onderzoek op maandag 22 mei werd vastgesteld dat Jonass een gescheurde gewrichtsband had en geopereerd moest worden. Op donderdag 25 mei wordt hij in Herentals, België, aan zijn rechterduim geopereerd. Daardoor mist hij zijn thuis Grand Prix, de MXGP of Latvia die in het weekend van 4 juni in Kegums wordt verreden.

Deze blessure is opnieuw een ongelukkige tegenslag voor de getalenteerde Let, die met spanning uitkeek naar zijn terugkeer in de racerij. Een update over zijn behandelplan en mogelijke terugkeer in actie volgt te zijner tijd.