X

PR: Dean Gregoire wint de Duitse EMX85

Met een eerste en tweede plaats heeft Dean Gregoire de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Central Europe gewonnen. De KTM-rijder werd de winnaar op het circuiit van Prisannewitz en stijgt daarmee naar de tweede plaats in de tussenstand van de serie voor Jarne Bervoets. De beste 25 rijders van ‘Central Europe’ plaatsen zich voor de halve finale in Axel naar ook ‘North-East’ aanwezig zal zijn. De beste 20 rijders in die halve finale mogen tijdens de finale in Tjsechie in actie komen.

Eerste manche:
Op zaterdag wist Dean de kwalificatie wedstrijd op zijn naam te zetten en hij mocht vanaf de pole-position vertrekken. De start is goed en de KTM-rijder komt als vijfde uit de eerste ronde. Vervolgens werkt de Brabander zich in twee ronden op naar de tweede plaats achter landgenoot Van den Broek. De achterstand wordt steeds kleiner en net voordat het bordje van de laatste ronde uitgaat neemt Dean de leiding over. Deze positie geeft de 12-jarige crosser niet meer uit handen en hij wint de eerste manche even ten Zuiden van de stad Rostock.

Tweede manche:
De start van de tweede manche is beter en de Voss-KTM van Dean komt als derde uit de eerste ronde. Bervoets heeft de leiding voor Heitink en Dean volgt de eerste helft van de wedstrijd zijn voorgangers. Halverwege de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden kan Heitink gepasseerd worden en met de tweede plaats in de tweede manche wint de scholier het dagklassement tijdens deze wedstrijd.

Volgende keer:
De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt op 29 mei verreden in Oldebroek. Een week later is de laatste EMX85 Central Europ op het circuit van Velke Uherce in Slowakije.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography