X

Jannes Vos scoort goed in DMoMX finale

De laatste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross is goed verlopen voor Jannes Vos. Op het circuit van Oldebroek werd de Zuid-Hollander beide manches achtste. Ook in het dagklassement werd de scholier achtste en het kampioenschap werd op een negende plaats afgesloten. De zege op het Gelderse circuit ging naar Dani Heitink die zich ook verzekerde van de titel.

Al vele jaren is Oldebroek een vaste waarde op de KNMV kalender. De Stichting Circuit Oldebroek heeft hun zaakjes altijd tot in de puntjes voor elkaar. Het circuit is alleen beschikbaar voor evenementen en die worden dan ook perfect georganiseerd. Het circuit is behoorlijk hard omdat er dus weinig wordt gereden, in de training voelt Jannes zich op de door RK Services geprepareerde KTM snel thuis en hij weet een negende tijd op de klokken te zetten van de tijdwaarneming.

1e manche
De start van de eerste manche is goed en de al jaren door HGS Exhausting gesteunde-rijder komt omstreeks de tiende plaats uit de eerste bocht. Vervolgens weet de scholier in de eerste ronde zich op te werken naar de negende plaats. Een ronde later wordt een plekje winst geboekt en deze achtste plaats komt vervolgens geen moment meer in gevaar. De aansluiting met de voorganger wordt gezocht maar deze geeft zich niet zomaar gewonnen. Ruim in de tweede helft wordt het verschil met de zevende plaats kleiner maar een plekje winst boeken zit er helaas niet in.

2e manche
Voor de tweede manche wordt de Ultimate Suspension nog even aangepast want later op de dag ligt het circuit er anders bij door de andere klasses. De start van de tweede manche is bijna een kopie van de eerste. De 13-jarige crosser komt in de top tien uit de start en weet de eerste ronde als achtste te volbrengen. Niet veel later komt Heuver opzetten en in de derde ronde weet hij Jannes te passeren. Op hetzelfde moment kampt leider Gregoire met een probleem waardoor de crosser uit Reeuwijk de achtste plaats vast weet te houden. Ook de tweede manche wordt dus als achtste afgesloten.

Volgende keer:
Komend weekend wordt de laatste regio wedstrijd verreden van het EMX85 Centrale Europe. Dit zal gebeuren op het circuit van Velke Uhere in Slowakije.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography