Kevin Horgmo keurig vijfde in Letland

Kevin Horgmo keurig vijfde in Letland
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Kevin Horgmo van F&H Racing heeft in de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums twee sterke manches gereden en is vijfde geworden in het dagklassement.

Door tegenslag in de kwalificatieheat op zaterdag had Horgmo geen goede startplaats in de beide manches op zondag. Ondanks dit werkte hij een hele sterke eerste ronde af en kwam op een achtste plaats voorbij start/finish. Horgmo zette zijn opmars verder en wist in de tiende ronde aan te komen op een zesde plaats. Opdat moment was het veld al te ver uit elkaar om nog verder naar voren te komen waardoor hij genoegen moest nemen met een zesde plaats.

In de tweede manche kwam hij in de top zes uit de start en wist zich in de tweede ronde al op te werken naar een vijfde plaats. Hij wist een gat te slaan op de zesde man en hield stand op de vijfde plaats tot aan de finishvlag. Met deze resultaten eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement en staat achtste in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Kevin Horgmo:
‘’Het was een solide dag voor mij met een zesde en vijfde plaats in de manches. Uiteraard wil ik meer maar dit is een goed stap voorwaarts na een aantal moeilijke weken. In Spanje was ik ziek maar nu voel ik me weer goed. Ik wil het team bedanken voor al het harde werken. Zij zijn niet gestopt om in mij te geloven en nu moeten we de stijgende lijn vast zien te houden om te komen waar we horen. Na de tegenslag van gisteren stond ik helemaal aan de buitenzijde achter het starthek in beide manches. Ik heb het holeshot systeem niet eens ingeklikt omdat ik er voor koos om achter iedereen langs naar de binnenkant te rijden en kort af te draaien. Dit werkte perfect zodat ik in beide manches in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. In de tweede manche was het in de modderige omstandigheden overleven maar mijn motor deed het perfect en ik ben tevreden met mijn vijfde plaats.”

LEES MEER  MON: Jeremy Knuiman en Van der Voorn winnen in Geldermalsen

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Fullspectrum Media

Uw reacties

Ook te lezen

 • Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Op 13-14 juli 2024 zal het FIM Junior World Championship worden verreden op het circuit van Heerde. Het Team Nederland heeft maarliefst 17 rijders geselecteerd voor deelname aan deze wedstrijd …
 • VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  Deze aflevering speelt zich af in Agueda en bevat een diepgaande analyse met de Sloveense rijders Tim Gajser en Jan Pancar. Ze laten de verschillende benaderingen van motorcross zien, van …
 • Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Eind vorig jaar kwam Edgar Canet-Ardevol in aanraking met de rally sport. De Spanjaard kwam jaren voor het RFME Junior team uit in de motocross maar blessures gooide roet in …
 • Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Kaylee van Dam heeft afgelopen zondag volop geprofiteerd van de afwezigheid van Britt van der Werff. In Geldermalsen won Van Dam beide manches en pakte hiermee naast de dagoverwinning ook …