MX2: Lucas Coenen klopt Liam Everts in eerste reeks

MX2: Lucas Coenen klopt Liam Everts in eerste reeks
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Indonesië is twee weken lang het strijdtoneel van een Grote Prijs motorcross waarvan het eerste luik in Sumbawa wordt verreden. Het was Lucas Coenen die de eerste reeks MX2 wist te winnen in een bloedstollend duel met Liam Everts.

De holeshot ging in deze eerste reeks naar onze landgenoot Jago Geerts die zijn teammaatje Rick Elzinga voorafging. Geerts maakte op het einde van de eerste ronde een foutje in een afdaling en schoof zo vijf plaatsen achteruit waardoor Liam Everts de leiding overnam. Lucas Coenen was Everts goed gevolgd op P2. Elzinga en Andrea Adamo reden na enkele rondjes op de derde en vierde plek.

Kay de Wolf, die met een bloedneus aan het starthek stond, had een slechte start en moest terugvechten vanuit het middenveld. Simon Laengenfelder kwam na enkele ronden later onder stoom en kon Adamo verdringen van de derde plaats. In ronde acht raakte Lucas Coenen tot aan het achterwiel van leider Everts en was het uitkijken naar een duel tussen de twee Belgen.

Rondenlang bleef Coenen in het spoor van Everts maar tot een echte aanval kwam het in de 14de ronde. Everts kon die afslaan maar de speldenprikken bleven komen. Met nog drie rondjes te gaan was het lang niet zeker wie met de reekszege ging lopen. Lucas Coenen kon dan eindelijk langszij maar Everts wou deze positie snel weer terug in zijn bezit krijgen.

Lucas Coenen wint uiteindelijk deze bloedstollende reeks voor Liam Everts en Andrea Adamo die in de laatste ronde nog over Laengenfelder raakte. Jago Geerts kon beslag leggen op de vijfde plaats. Straks om 9u volgt de tweede reeks MX2.

LEES MEER  Taspinar wint, Visser doet goede zaken

MX2 Race 1
 1. Lucas Coenen (BEL, Husqvarna), 36:03.223; 2. Liam Everts (BEL, KTM), +0:05.592; 3. Andrea Adamo (ITA, KTM), +0:14.758; 4. Simon Laengenfelder (GER, GASGAS), +0:19.960; 5. Jago Geerts (BEL, Yamaha), +0:28.771; 6. Thibault Benistant (FRA, Yamaha), +0:32.031; 7. Kevin Horgmo (NOR, Kawasaki), +0:33.749; 8. Roan Van De Moosdijk (NED, Husqvarna), +0:35.555; 9. Kay de Wolf (NED, Husqvarna), +1:00.831; 10. Jan Pancar (SLO, KTM), +1:14.278; 11. Sacha Coenen (BEL, KTM), +1:21.662; 12. Rick Elzinga (NED, Yamaha), +1:39.057; 13. Scotty Verhaeghe (FRA, GASGAS), +1:59.293; 14. Emil Weckman (FIN, Honda), +2:03.285; 15. Camden Mc Lellan (RSA, Honda), -1 lap(s); 16. Devin Warner Simonson (USA, KTM), -1 lap(s); 17. Delvintor Alfarizi (INA, Honda), -1 lap(s); 18. Jiraj Wannalak (THA, KTM), -1 lap(s); 19. Hassan Mohamad Zubir (MAS, Husqvarna), -2 lap(s); 20. Nakami Vidi Makarim (INA, KTM), -3 lap(s); 21. Diva Ismayana (INA, Kawasaki), -8 lap(s);

Foto: Infront Moto Racing

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …