Romain Febvre over zijn zege in Sumbawa

Romain Febvre over zijn zege in Sumbawa
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Franse Kawasaki-rijder Romain Febvre perste er eindelijk weer eens een zege uit afgelopen weekend. Het scheelde niks of hij pakte twee reekszeges maar een onschuldige schuiver in de eerste reeks besliste er anders over. Hoe dan ook, het blijft een geweldige prestatie waardoor Febvre nu als tweede staat genoteerd in de tussenstand op 101 punten van leider Jorge Prado. 

Romain Febvre: “Het was belangrijk om eindelijk weer eens te winnen, zowel voor mij als voor het team en dat hebben we dit weekend gedaan; ik was elke sessie het snelst en ik heb het gevoel dat mijn snelheid echt goed was. We hadden deze week een starttestdag; ik heb achtennegentig starts gemaakt en drie foutloze holeshots dit weekend laten zien dat we een aantal goede oplossingen hebben gevonden. Nu is het aan mij om zo door te gaan.”

“De tweede manche was helemaal van mij, maar het was mijn eigen fout in de eerste manche. Ik stond niet onder druk, leidde met enkele seconden en ik was het gat aan het dichten. Ik had het gevoel dat ik mijn tijd kon nemen, maar het is een beetje off-camber op dat deel van het circuit en ik ging net op het randje van de lijn; ik opende het gas te vroeg en ik gleed door honderdtachtig graden. Ik lag aan de leiding, maar het is nooit voorbij tot het einde; het was mijn fout. Ik ben gewoon een beetje teleurgesteld, want het had een perfect 1-1 weekend moeten worden; we hebben een paar punten teruggepakt en ik sta nu tweede in de serie, maar het had nog meer kunnen zijn.”

LEES MEER  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

Antti Pyrhönen, teammanager bij KRT: “De overwinning was welverdiend voor Romain, hij is er dit jaar al zo vaak dichtbij geweest en nu heeft hij hem eindelijk te pakken. De baan was erg onvoorspelbaar en het was belangrijk om op twee wielen binnen te blijven in de tweede manche. Dit was niet alleen een overwinning voor Romain maar voor het hele team: de hele crew heeft hier zo hard voor gewerkt en het was geweldig dat ze allemaal konden genieten van deze overwinning.”

Foto’s: Kawasaki Racing Team

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …