X

Romain Febvre over zijn zege in Sumbawa

De Franse Kawasaki-rijder Romain Febvre perste er eindelijk weer eens een zege uit afgelopen weekend. Het scheelde niks of hij pakte twee reekszeges maar een onschuldige schuiver in de eerste reeks besliste er anders over. Hoe dan ook, het blijft een geweldige prestatie waardoor Febvre nu als tweede staat genoteerd in de tussenstand op 101 punten van leider Jorge Prado. 

Romain Febvre: “Het was belangrijk om eindelijk weer eens te winnen, zowel voor mij als voor het team en dat hebben we dit weekend gedaan; ik was elke sessie het snelst en ik heb het gevoel dat mijn snelheid echt goed was. We hadden deze week een starttestdag; ik heb achtennegentig starts gemaakt en drie foutloze holeshots dit weekend laten zien dat we een aantal goede oplossingen hebben gevonden. Nu is het aan mij om zo door te gaan.”

“De tweede manche was helemaal van mij, maar het was mijn eigen fout in de eerste manche. Ik stond niet onder druk, leidde met enkele seconden en ik was het gat aan het dichten. Ik had het gevoel dat ik mijn tijd kon nemen, maar het is een beetje off-camber op dat deel van het circuit en ik ging net op het randje van de lijn; ik opende het gas te vroeg en ik gleed door honderdtachtig graden. Ik lag aan de leiding, maar het is nooit voorbij tot het einde; het was mijn fout. Ik ben gewoon een beetje teleurgesteld, want het had een perfect 1-1 weekend moeten worden; we hebben een paar punten teruggepakt en ik sta nu tweede in de serie, maar het had nog meer kunnen zijn.”

Antti Pyrhönen, teammanager bij KRT: “De overwinning was welverdiend voor Romain, hij is er dit jaar al zo vaak dichtbij geweest en nu heeft hij hem eindelijk te pakken. De baan was erg onvoorspelbaar en het was belangrijk om op twee wielen binnen te blijven in de tweede manche. Dit was niet alleen een overwinning voor Romain maar voor het hele team: de hele crew heeft hier zo hard voor gewerkt en het was geweldig dat ze allemaal konden genieten van deze overwinning.”

Foto’s: Kawasaki Racing Team