X

Verder onderzoek voor Jeffrey Herlings

Na ‘n dramatisch 2022 waarin Herlings zijn seizoen de mist zag ingaan door ‘n hielblessure groeide de Nederlandse legende dit seizoen weer naar zijn beste vorm. De uitdager van MXGP leider Jargo Prado kreeg vandaag in Duitsland letterlijk en figuurlijk een harde klap te verwerken.

Herlings kwam in de eerste manche in de strijd om de overwinning zwaar onder druk te staan van Prado. De ervaren vijfvoudige wereldkampioen voerde het commando tot het fout liep in de 15de ronde. Bij het uitkomen van een verraderlijke linkerbocht schoof hij uit een spoor, belandde in een put en ging over de kop. Hierbij kwam hij hard neer op zijn hoofd en rechterzijde.

Ondanks de hevige pijn zette Jeffrey zijn weg verder en kwam hobbelend over de meet. De 28-jarige ijzervreter greep al tijdens het uitrijden van de manche naar zijn schouder. Na de aankomst trok hij met een ijszak naar de aanwezige dokter op het circuit. In de tweede manche kwam hij niet meer van start. Om een volledige en accurate diagnose te kunnen stellen werd Herlings afgevoerd naar een lokaal ziekenhuis.

Na afloop van de eerste reeks verklaarde Prado dat Herlings “full throttle” ging en dat hij wachtte op een fout. Hieronder zie je de crash van Herlings.


Foto:
Samo Vidic/Red Bull Contentpool