X

VIDEO: Can-Am viert 50ste verjaardag en gaat elektrisch

Alhoewel niet zo populair in ons land, Can-Am is wel degelijk alive and kicking. Can-Am viert het 50-jarig bestaan van het gerenommeerde merk. Ze begonnen met een crossmotor in het begin van de jaren 1970 en zijn tegenwoordig vooral actief op de markt van motoren met drie wielen. 

Can-Am, dominant in de motorcross en endurance, is in vijf decennia geëvolueerd tot een wereldleider in powersports, met een divers aanbod van producten. De meest bekende motorcrossers voor het merk waren ongetwijfeld Gary Jones en Jimmy Ellis. Jones werd in 1975 AMA National 250 kampioen terwijl Ellis in datzelfde jaar de Supercrosstitel pakte.

Vele jaren geleden liet Can-Am de off-road links liggen om volgend jaar de draad weer op te nemen met een elektrisch aangedreven dual sport model (zie foto bovenaan). Deze machine wordt in de loop van 2024 op de markt gebracht. Er komt ook een elektrisch aangedreven straatmotor. De Can-Am dual-sport onderscheidt zich van de straatfiets door zijn rally-stijl carrosserie, vorkbeschermers en spaakwielen met een diameter van 21 inch voor en 18 inch achter, gebruikelijke maten voor off-road banden.