VIDEO: Julien Vanstippen doet dubbele backflip met hardpack landing

VIDEO: Julien Vanstippen doet dubbele backflip met hardpack landing
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Julien Vanstippen bereikt een nieuwe dimensie door zijn eerste dubbele backflip op onverharde ondergrond te landen en treedt toe tot de besloten kring van rijders die dit kunnen op hard pack onverharde landingen!

Nadat hij eind december 2022 zijn rug brak, besteedde Julien zijn volledige tijd aan een goed herstel en slaagde erin om in een recordtijd weer op zijn motor te zitten en fit te zijn om te rijden. Zijn oorspronkelijke plan was om dit te proberen op de X-Games Japan in mei, maar door verschillende logistieke problemen werd het hem niet gegund. Hij eindigde als 7de.

Op 24 juni was hij de headliner van de FMX Show tijdens de Auvergne Supercross in Clermont-Ferrand (Frankrijk) in het prestigieuze Michelin Stadion dat voor de gelegenheid was uitverkocht. Zo’n 15.000 uitzinnige Franse fans hadden het voorrecht om getuige te zijn van Julien’s eerste landing en juichten hem luid toe!

Wat een gedenkwaardige avond voor Julien die hem nog meer motivatie gaf om hogere doelen te bereiken in de toekomst.

Uw reacties

Ook te lezen

 • Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

  Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

  Een nieuwe sponsor is natuurlijk altijd fijn om te verwelkomen. Zowel Dean Gregoire als Kash van Hamond krijgen de rest van het seizoen extra steun. Strattom zal de jeugdcrossers ondersteunen …
 • Alfarizi breekt een vinger voor thuiswedstrijden

  Alfarizi breekt een vinger voor thuiswedstrijden

  Geen ideale voorbereiding voor Muhammad Delvintor Alfarizi die afgelopen weekend in Maggiora geblesseerd is geraakt. De Honda-rijder heeft tijdens de Italiaanse Grand Prix een vinger gebroken. Dit betekend een lastige …
 • Spies heeft de oorzaak van de rugklachten gevonden

  Spies heeft de oorzaak van de rugklachten gevonden

  Eerder dit jaar moest Max Spies al wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door rugklachten. Tijdens de Grand Prix van Italië raakte de Duitser betrokken bij de valpartij in de …
 • Interview met levende legende Ivan Cervantes

  Interview met levende legende Ivan Cervantes

  Ivan Cervantes wordt algemeen beschouwd als een enduro legende. Al doet die omschrijving hem ook te kort. Cervantes is viervoudig enduro wereldkampioen, SuperEnduro wereldkampioen, Guinness World Record houder, Dakar finisher, …