X

Wat is de toekomst van het ONK?

Eerder deze maand was ik, Steven van Kempen/KEMCO, in Hellendoorn aanwezig als omroeper. Op het circuit ‘De Koetree’ werd een wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap motocross verreden. Alleen de 85cc Grote Wielen waren afwezig en wanneer je dan in zes (6) klasses (65KW-65GW-85KW-125cc-250cc-500cc) slechts 105 rijders in actie ziet komen krab je toch op je kale hoofd. Natuurlijk zijn er rijders afwezig door blessures en door wedstrijden in Venlo en Duitsland maar toch?!

De afgelopen week is er contact geweest met de KNMV en ook daar is het ‘probleem’ bekend. Achter de schermen wordt er gewerkt om het kampioenschap te verbeteren voor zowel de rijders als de organisatoren. Ook voor de motorclub die de wedstrijd organiseren is een goede opkomst van belang. Hopelijk kan de motorbond een aantal punten verbeteren om de breedtesporter naar de ONK competitie te trekken in de toekomst.

Wanneer je dan kijkt naar de opkomst tijdens de drie verreden wedstrijden van de KNMV Dutch Masters of Motocross dan weet je dat de sport zeker nog wel leeft in ons landje! Om te blijven crossen moeten de jeugdrijders van start kunnen gaan tijdens mooie wedstrijden om zo te genieten van de sport en door te groeien naar het niveau wat ze willen bereiken.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvdSpank