Andrea Adamo verlengt zijn contract met Red Bull KTM Factory Racing

Andrea Adamo verlengt zijn contract met Red Bull KTM Factory Racing
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Andrea Adamo heeft een meerjarige verlenging van zijn huidige contract bij Red Bull KTM Factory Racing getekend. De 19-jarige komt in de officiële set-up voor 2023 en is de derde Italiaan die sinds het begin van het vorige decennium een KTM SX-F fabrieksmachine bestuurt.

Adamo werkte goed samen met Joël Smets en teammanager Tony Cairoli en begon de campagne sterk op de KTM 250 SX-F in MX2. Hij behaalde een podiumplaats in de openingsrace en vervolgens nog een top drie en zijn eerste Grand Prix-overwinning in Arco di Trento tijdens de vierde race van het jaar.

Adamo heeft zeven podiumplaatsen behaald in de eerste helft van de 2023-cyclus – het gezamenlijk hoogste totaal voorafgaand aan de Grand Prix van Tsjechië – en is in 22 manches nog nooit buiten de top zeven geëindigd. Dankzij deze uitstekende consistentie heeft hij momenteel de rode plaat als leider in het kampioenschap in handen.

Andrea’s volwassenheid, werk-ethiek en vastberadenheid worden zeer gewaardeerd. Hij heeft zijn zadel bij Red Bull KTM Factory Racing ruimschoots verdiend en het team is verheugd om zijn diensten voor de komende MXGP-seizoenen vast te leggen.

Andrea Adamo:Het is zo fijn om mijn contract te verlengen. Ik voel me goed bij het team en ik kan niet meer vragen. Dit jaar gaat tot nu toe goed en we hebben races gewonnen, de rode plaat gepakt en zijn vaak op het podium geëindigd. Dit is waar we voor werken en we bereiken onze doelen, maar we willen altijd meer. Ik ben erg trots op een raceshirt met een Red Bull KTM-logo en ik ben blij dat ik het na dit seizoen nog een tijdje zal dragen.

LEES MEER  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

Foto’s: KTM en archief

Uw reacties

Ook te lezen

 • De FIM herziet haar standpunt rond de gele vlagsituatie

  De FIM herziet haar standpunt rond de gele vlagsituatie

  De gele vlagsituatie zorgden de laatste tijd voor nogal wat verwarring en discussies in de MXGP en MX2 waardoor Infront Moto Racing en de FIM met een nieuwe regel komt …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …