X

De KTM-boys over hun race in Finland

De rijders van het Red Bull Factory Racing Team deden het prima in Finland. Andrea Adamo won beide reeksen en loopt verder uit in de tussenstand. Liam Everts stond opnieuw op het podium en staat nu derde in de rangschikking. En dan was er het wederoptreden van Jeffrey Herlings die dit met een erg positief resultaat kon afsluiten. Sacha Coenen kreeg in de eerste reeks af te rekenen met een nukkige voorrem maar kon in de herneming een mooie 6de plaats bemachtigen. Lees hier hun bevindingen na de wedstrijd in Vantaa.

Jeffrey Herlings: “De eerste manche was een beetje ongelukkig, want een steen raakte mijn goggle en de roll-off brak in tweeën. Ik lag rond de 5e plaats, denk ik, maar moest naar de kant om te wisselen en daardoor viel ik terug naar de 12e plaats. In de tweede manche vocht ik tegen de toppers en had ik de snelheid, dus daar was ik erg blij mee. Om deze week maar één dag op de motor te zitten, terug te komen en dan 5e algemeen te worden, is een behoorlijk goede terugkeer. We zagen dit als een ‘voorbereidingsrit’, dus 5e algemeen is geweldig en het team heeft geweldig werk geleverd. Ik kijk uit naar Zweden en we gaan voor de top vijf, zodat we voor het podium kunnen gaan en misschien wel de overwinning in Arnhem.”

Andrea Adamo: “Eerlijk gezegd had ik dit resultaat vandaag niet verwacht. Ik kwam hier met dezelfde mentaliteit om te proberen zo goed mogelijk te finishen en dan te zien waar we de dag eindigen. Ik voelde me goed en genoot van het circuit en ik had twee goede starts. Ik lag echter nooit aan de leiding na de tweede bocht! Dus ik had nog werk te doen in beide manches. Uiteindelijk was het een perfecte dag, dus ik ben blij. Ik wist dat ik kon winnen als ik alles bij elkaar kon voegen. We zaten er dichtbij in Tsjechië en Lommel was niet makkelijk. Ik kwam hier om te resetten en dat hebben we goed gedaan.”

Liam Everts: “Dit weekend was eigenlijk best moeilijk, ook al waren we heel constant met resultaten en konden we vooraan vechten en terugkomen op de box. Het was goed om een tijdje aan de leiding te rijden in de tweede manche, maar toen moest ik in de verdedigingsmodus gaan en verloor ik de voeling met Andrea. Ik had naar voren moeten kijken in plaats van steeds naar de binnenkant te gaan. Ik kreeg het een beetje benauwd en aan het eind pakten ze me. Het zal goed zijn om nu een weekend vrij te hebben.”

Sacha Coenen: “Zaterdag ging best goed. Ik pushte niet en had een goede flow. Ik verprutste de start van de eerste manche en het voelde alsof ik op de laatste plaats lag. Het was een hard gevecht om terug te komen naar de zevende plaats, maar toen was mijn voorrem een beetje beschadigd en leek hij te blijven hangen; dat had invloed op de laatste tien minuten, maar we konden doorrijden en de negende plaats was OK. In de tweede manche had ik bijna de holeshot, dus dat was veel beter en ik maakte een paar foutjes in de eerste ronde. Ik verloor wat posities en ik denk ook dat dat me de overwinning kostte. Mijn rijden ging vandaag best goed, dus daar ben ik blij om en we zullen zien wat we in Zweden kunnen doen.”

Foto’s: Ray Archer en Juan Pablo Acevedo