X

Gaasbeek wint, Strik bijna op het thuis podium

Het scheelde heel weinig of Wes Strik stond tijdens zijn eerste thuiswedstrijd op het podium! De Millenaar wist een geweldige wedstrijd te rijden maar een val in de laatste ronde gooide roet in het eten. De overwinning ging naar Liam Gaasbeek, de 11-jarige Yamaha-rijder wint beide manches voor Jessey van Veen en Marselina Mertens (5-3) pakt de laatste podiumplek voor Strik (3-5). De beste 65cc Kleine Wielen is Jann Huisman, hij is beide keren de sterkste.

1e manche
Sinds een paar maanden woont Strik in Mill dus dit was zijn eerste thuiswedstrijd. Heel brutaal neemt de KTM-rijder de beste start en de leiding tijdens de eerste manche. Van Veen volgt net als Jann Huisman met de YZ65 Kleine Wielen. Geen lekkere start voor Gaasbeek die nipt in de top tien aan de wedstrijd is begonnen. De crosser uit Zeist werkt zich echter heel beheerst naar voren en in de derde ronde neemt hij de leiding over. Strik geeft zich niet zomaar gewonnen en dat kan ook niet want Van Veen dringt aan. Het is een prachtige strijd die drie ronden voor de finishvlag wordt beslist in het voordeel van Van Veen. Achter Gaasbeek en Van Veen komt Strik op een mooie derde plaats over de finish. Huisman komt op gepaste afstand als derde over de finish voor Mertens.

2e manche
Ook de tweede manche neemt Strik de beste start. De 10-jarige crosser wordt ook nu achtervolgd door Van Veen en Mertens volgt. De dame verliest in de tweede ronde een plekje aan Gaasbeek en niet later neemt Van Veen de leiding over. Hij wil echter iets te veel waardoor hij ten val komt. Gaasbeek achterhaald Strik en weet de leiding naar zich toe te trekken. Strik haalt alles uit de kast en lijkt tweede te gaan worden maar Mertens en Van Veen komen in de laatste ronde nog gevaarlijk dichtbij. In zijn gedrevenheid maar de Strik MX Racing-rijder een foutje waardoor hij hard onderuit gaat. Op eigen kracht gaat hij verder maar hij verliest drie plaatsen. Van Veen weet in de laatste ronde nog Mertens te achterhalen. Gaasbeek wint dus ook de tweede manche voor Van Veen en Mertens. Omdat Strik achter Joppe Verschoor als vijfde over de finish komt grijpt hij naast zijn eerste podiumplek. Bij een gelijke scoren is immers de tweede manche bepalend voor de daguitslag.

Uitslagen ProX MON NK Jeugd 65cc; Mill, NL:
1e manche

1. Liam Gaasbeek NL Yamaha
2. Jessey van Veen NL GasGas
3. Wes Strik NL KTM
4. Jann Huisman NL Yamaha
5. Marselina Mertens NL KTM

2e manche
1. Liam Gaasbeek NL Yamaha
2. Jessey van Veen NL GasGas
3. Marselina Mertens NL KTM
4. Joppe Verschoor NL KTM
5. Wes Strik NL KTM

Dagklassement:
1. Liam Gaasbeek NL Yamaha 1-1
2. Jessey van Veen NL GasGas 2-2
3. Marselina Mertens NL KTM 5-3
4. Wes Strik NL KTM 3-5
5. Joppe Verschoor NL KTM 6-4

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #MaudsMXPics