X

Liam Everts verlengt KTM contract

Red Bull KTM Factory Racing maakte vandaag een meerjarige contractverlenging voor Liam Everts (18) bekend. De rappe Belg begint in 2024 aan zijn tweede Grand Prix seizoen als fabrieksrijder, naast zijn huidige teamgenoot Andrea Adamo.

Als factory ‘rookie’ maakte Liamski al indruk in 2023. Hij zat vaak in de top-vijf, pakte vier podiumplaatsen en schreef vorige maand in Duitsland. zijn eerste GP zege op zijn naam. Sterke prestaties dus voor Everts die pas aan zijn tweede WK seizoen bezig is. Hij herstelde van een gebroken vinger aan het begin van zijn debuutcampagne in 2022 en was al snel een vaste waarde in de MX2-toptien met vier top-vijf resultaten en een 10de plaats in de WK eindstand van het kampioenschap.

Voor 2023 verruilde Liam het Diga Procross KTM team voor het Red Bull KTM Factory Racing. Opnieuw boekte hij veel vooruitgang geboekt. Na een eerste podium in de GP van Trentino stuurde hij zijn fabrieks-KTM 250 SX-F nog driemaal naar een podiumplek: Villars sous Ecot (Frankrijk), Teutschenthal (Duitsland) en Sumbawa (Indonesië). Everts staat voorlopig 5de in de MX2 stand. Dit weekend rijdt hij voor eigen publiek in Lommel.

Liam Everts: “Ik ben erg blij dat ik mijn contract met KTM heb verlengd en dat ik een ‘thuis’ heb gevonden. Ik werk erg goed samen met het team en ik heb steeds meer aansluiting bij de top gevonden. De vooruitgang die we dit jaar hebben geboekt is erg goed. Bovendien was het heel mooi én boven verwachting om nu al een GP te hebben gewonnen. Ik ben dan ook hongerig naar meer! Doorgaan in oranje is wat ik wilde en nu kijk ik uit naar nog een paar seizoenen samen.”

Tekst: Redactie
Foto:
Ray Archer, Samo Vidic / Red Bull Content Pool