X

Minster Ben Weyts op bezoek in Lommel

Hoog bezoek tijdens GP Limburg gisteren. Onder de hoogwaardigheidsbekleders ter plaatse was namelijk ook Ben Weyts, vice-premier van de Vlaamse Regering en onder andere verantwoordelijk voor sport.

De volledige titel van de N-VA politicus luidt Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand. In Lommel lag de focus uiteraard op sport! Weyts nam van de gelegenheid gebruik om veel verschillende mensen te ont moeten. Naast Infront Moto Racing directeur Daniele Rizzi en BMB voorzitter Jos Driessen sprak de minster ook met Hans Corvers en Jago Geerts. Bovendien was de minister niet alleen gekomen. Zo was ook Bram Van Bossuyt van Sport Vlaanderen van de partij.


Na het bezoek aan de het Yamaha Monster Energy MX2 team ging het werkbezoek verder richting KTM. Motocross Sports manager Joël Smets zorgde daar voor tekst en uitleg en overhandigde een shirt van Sacha Coenen (foto onder).

Dankzij de zege van Jago Geerts en de podiumplaats van Lucas Coenen in de MX2 was de timing overigens perfect voor dit belangrijke bezoek want de minister overhandigde ook de winnaarstrofee aan Jago. Met de aanwezigheid van de minster van Sport werden nogmaals het belang en de waardering van de motorcross voor de Vlaamse overheid onderstreept.

Foto’s: MXGP, Fullspectrum Media