MXGP Finland: Romain Febvre wint eerste reeks, Herlings wordt 8ste

MXGP Finland: Romain Febvre wint eerste reeks, Herlings wordt 8ste
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Gisteren kreeg het circuit in Vantaa nog enkele fikse buien te verwerken maar vandaag is het droog. De eerste reeks MXGP werd gewonnen door Romain Febvre. Hij hield Jeremy Seewer en Jorge Prado af. 

Jeremy Seewer nam een kanonstart en voerde na de eerste bocht het veld aan voor Jorge Prado en Romain Febvre. Jeffrey Herlings werd na enkele bochten als zesde genoteerd. Kawasaki-rijder Febvre was opnieuw gebrand op een klinkende prestatie en nam in de openingsronde al de maat van Prado.

Bij aanvang van de tweede ronde ging Febvre resoluut naar de koppositie. Onze enige Belg Jeremy Van Horebeek was na enkele rondjes als elfde doorgekomen. Herlings raakte dan langszij bij Ruben Fernandez en nam P5 voor zijn rekening. Regerend wereldkampioen Tim Gajser kwam matig weg vanuit de startblokken en reed na vijf rondjes op een achtste plaats.

Romain Febvre reed enkel seconden weg van tweede man Seewer. De Zwitserse Yamaha-piloot kreeg wel af te rekenen met Jorge Prado die de plek van Seewer zat te bestoken. Intussen was Ruben Fernandez over Herlings geraakt die natuurlijk op zoek was naar wedstrijdritme na het missen van zes wedstrijden vanwege een blessure. Herlings reed even voorbij half wedstrijd binnen in de Goggle Lane om een nieuwe bril op te pikken en verloor zo een vijftal plaatsen.

In de dertiende ronde ging Ruben Fernandez hard tegen de Finse vlakte toen hij zich misrekende op een sprong. Hij bleef liggen en kreeg meteen hulp van de medische staf. Met nog enkele minuten wedstrijd trachtte Seewer het gat op leider Febvre te dichten samen met Jorge Prado die  goed gevolgd was. Romain Febvre wint opnieuw voor een aandringende Seewer en Prado. Jeffrey Herlings werd mooi 8ste.

LEES MEER  MXGP Maggiora: de live timing

Results Race 1

1. Romain Febvre (FRA, Kawasaki), 34:11.808; 2. Jeremy Seewer (SUI, Yamaha), +0:01.341; 3. Jorge Prado (ESP, GASGAS), +0:04.529; 4. Glenn Coldenhoff (NED, Yamaha), +0:20.353; 5. Calvin Vlaanderen (NED, Yamaha), +0:29.129; 6. Tim Gajser (SLO, Honda), +0:32.550; 7. Alberto Forato (ITA, KTM), +0:34.128; 8. Jeffrey Herlings (NED, KTM), +0:37.678; 9. Jeremy Van Horebeek (BEL, Honda), +0:41.939; 10. Brian Bogers (NED, Honda), +0:45.907; 11. Mitchell Evans (AUS, Kawasaki), +0:55.219; 12. Alvin Östlund (SWE, Honda), +1:00.675; 13. Tom Koch (GER, KTM), +1:03.327; 14. Maximilian Spies (GER, KTM), +1:08.030; 15. Gert Krestinov (EST, Honda), +1:13.914; 16. Albin Gerhardsson (SWE, Husqvarna), +1:27.561; 17. Miro Sihvonen (FIN, Husqvarna), +1:30.345; 18. Ben Watson (GBR, Beta), +1:43.188; 19. Kevin Brumann (SUI, Yamaha), -1 lap(s); 20. Jere Haavisto (FIN, KTM), -1 lap(s); 21. Juuso Matikainen (FIN, Husqvarna), -1 lap(s); 22. Emil Silander (FIN, GASGAS), -1 lap(s); 23. Pekka Nissinen (FIN, GASGAS), -1 lap(s); 24. Ruben Fernandez (ESP, Honda), -7 lap(s); 25. Benoit Paturel (FRA, Yamaha), -17 lap(s);

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …