Nismes is klaar voor een tweedaags motorcrossfestival op 15 en 16 juli

Nismes is klaar voor een tweedaags motorcrossfestival op 15 en 16 juli
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De eerste motorcross op het circuit St Joseph in Nismes werd georganiseerd in 1964.  Sindsdien is het circuit onophoudelijk gemoderniseerd om steeds prestigieuzere wedstrijden te ontvangen. Voor de Motorcross der Naties (wereldkampioenschap voor landenteams) in 1997 werden enorme werken uitgevoerd waardoor we één van de mooiste circuits in België én de wereld zijn.

De gigantische MX of Nations was ook op organisatorisch vlak een hoogtepunt, dat nog niet vergeten is in Nismes, omstreken en in de MX-wereld. Na dit gigantische evenement dat België won voor een talrijk publiek en dat tot in de puntjes was georganiseerd, wat veel mensen in de regio zich nog herinneren, werd het bestuur van de organiserende club hervormd. Sinds 2018 is de Motorcross terug in Nismes. Dit jaar zijn Nismes en zijn mythische circuit St Joseph opnieuw op het wereldtoneel met een prestigieus evenement.

Het betreft de vierde wedstrijd van 6 die meetellen voor het Belgisch Kampioenschap, de enige manche in Wallonië met deelname van buitenlandse toppers. Twee dagen actie – 500 rijders – beginners vanaf 6 jaar tot de gevestigde vedetten – 50 races om zoveel mogelijk rijders te verwelkomen op een spectaculair, panoramisch circuit.

Dit jaar hebben we opnieuw geïnnoveerd door de BOTC uit te nodigen, een kampioenschap voor oldtimers. Meer dan 100 motoren van voor 1965 tot 1995, verdeeld over 10 races, staan op het programma van zaterdag. Nu in Wallonië motorcross alsmaar zeldzamer wordt, willen we er alles aan doen om deze discipline nieuw leven in te blazen – het zit in ons DNA. We willen ervaren of beginnende rijders, jong of oud, de kans bieden om hun motorfiets uit de garage te halen en een geweldige tijd te beleven op een legendarisch circuit in een officiële organisatie onder leiding van vrijwilligers, met een schat aan ervaring (onze lange geschiedenis getuigt hiervan).

LEES MEER  Interview met levende legende Ivan Cervantes

We willen toeschouwers de kans geven om mooie momenten vol herinneringen te beleven op een circuit waar ze van houden, en jongeren de kans geven om deze sport, die de geschiedenis van België heeft getekend, te ontdekken op een prachtig circuit.

Het circuit ligt op 3 km van de E420 en 15 km van de Franse grens. Het is een bijzonder spectaculair en technisch modern circuit dat niettemin zijn natuurlijke en panoramische karakter heeft behouden, dat door iedereen unaniem wordt gewaardeerd. Er zijn niet minder dan 16 springbergen die je in elke ronde moet overwinnen, waaronder twee indrukwekkende tafels die de beste rijders in één gigantische sprong zullen proberen te nemen.

De beroemde en unieke trappen, bestaande uit drie steile afdalingen, geven de meest ervaren rijders de kans om het verschil te maken door ze in slechts 2 sprongen te voltooien. Een lange, duizelingwekkende afdaling gevolgd door een steile klim (de beroemde “Mur de Nismes”) vormt het meest technische gedeelte, waar de besten nog alles uit de kast halen.

Er is voor elk wat wils op ons circuit. Voor beginners, die het genoegen en de trots hebben om op het laatste Waalse circuit te rijden dat gastheer is geweest van de Motorcross der Naties, en voor ervaren rijders, die zonder terughoudendheid hun talenten kunnen uitleven. De toeschouwers zullen verwend worden!

De gemakkelijk toegankelijke rotsachtige heuvel in het midden van het circuit vormt namelijk een echte natuurlijke tribune die 80% van het circuit zichtbaar maakt, waardoor ons circuit het meest panoramische van het land is. Bovendien is het hele circuit (binnen en buiten) omringd door toegangswegen die met elkaar verbonden zijn door een loopbrug en een tunnel, waardoor je overal gemakkelijk kunt komen om van dichtbij en in alle veiligheid van het spektakel te genieten.

LEES MEER  Interview met levende legende Ivan Cervantes

Tot slot zal er voor iedereen iets te eten en te drinken zijn en zullen enkele vrolijke muzikanten van de fanfare van Nismes de sfeer erin brengen. Om al deze redenen is de wedstrijd in Nismes op 15 en 16 juli een niet te missen afspraak! Het wordt een heus motorcrossfestival.

Info: AMC Eau Noire Nismes
Contact: Claude Danis Tel : 060/31.16.84
cl.dan@skynet.be

Foto’s: Manu Jacques

Uw reacties

Ook te lezen

 • Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

  Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

  Een nieuwe sponsor is natuurlijk altijd fijn om te verwelkomen. Zowel Dean Gregoire als Kash van Hamond krijgen de rest van het seizoen extra steun. Strattom zal de jeugdcrossers ondersteunen …
 • Alfarizi breekt een vinger voor thuiswedstrijden

  Alfarizi breekt een vinger voor thuiswedstrijden

  Geen ideale voorbereiding voor Muhammad Delvintor Alfarizi die afgelopen weekend in Maggiora geblesseerd is geraakt. De Honda-rijder heeft tijdens de Italiaanse Grand Prix een vinger gebroken. Dit betekend een lastige …
 • Spies heeft de oorzaak van de rugklachten gevonden

  Spies heeft de oorzaak van de rugklachten gevonden

  Eerder dit jaar moest Max Spies al wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door rugklachten. Tijdens de Grand Prix van Italië raakte de Duitser betrokken bij de valpartij in de …
 • Interview met levende legende Ivan Cervantes

  Interview met levende legende Ivan Cervantes

  Ivan Cervantes wordt algemeen beschouwd als een enduro legende. Al doet die omschrijving hem ook te kort. Cervantes is viervoudig enduro wereldkampioen, SuperEnduro wereldkampioen, Guinness World Record houder, Dakar finisher, …