X

Thibault Benistant start niet in Loket

Deze voormiddag werd een persbericht van Yamaha de wereld ingestuurd met de spijtige melding dat de Fransman Thibault Benistant vandaag niet zal starten in Loket. Hij moet de GP van Tsjechië missen na een crash gisteren tijdens de kwalificaties in de MX2.

Zie hier het uitgezonden persbericht:

Monster Energy Yamaha Factory MX2’s Thibault Benistant heeft zich teruggetrokken uit ronde 12 van het FIM Motocross Wereldkampioenschap, in Loket, Tsjechië, na een zware val tijdens de MX2 kwalificatierace op zaterdag 15 juli. Hieronder een video van de crash.

Ondanks dat hij het tempo bepaalde in de getimede training en startte vanaf P.1, werd Benistant van achteren geraakt door een andere rijder die niet op tijd remde, wat resulteerde in een zware crash op het rechte stuk van de start. De 21-jarige Fransman, die de tweede plaats inneemt in de tussenstand van het MX2-kampioenschap, werd onmiddellijk naar het medische centrum ter plaatse gebracht en vervolgens naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Karlovy Vary vervoerd voor verdere evaluatie. Het is opmerkelijk dat Benistant geen breuken of ernstige verwondingen opliep en nog dezelfde avond uit het ziekenhuis werd ontslagen.

Ondanks dat Benistant vrij was van ernstig letsel, heeft Yamaha, in overleg met de FIM-arts, vanmorgen, zondag 16 juli, de moeilijke beslissing genomen om hem terug te trekken uit de Grand Prix van Tsjechië. De belangrijkste prioriteit is om zijn welzijn te waarborgen en hem de nodige tijd te gunnen om volledig te herstellen. Een update over zijn mogelijke terugkeer in actie zal worden gedeeld op de sociale media van Yamaha Racing zodra deze beschikbaar is.

Foto: Yamaha racing