Belgisch succes in MX2 kwalificaties

Belgisch succes in MX2 kwalificaties
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Zonet heeft Lucas Coenen de MX2 kwalificatiereeks gewonnen, op het zware zandcircuit in Arnhem. De Belg startte als derde in de kwalificatiereeks voor de Nederlandse Grand Prix, en wist vervolgens voorbij zijn broer Sascha Coenen en de Monster Energy Kemea Yamaha piloot Rick Elzinga te gaan, naar de leiding. Deze leidende positie kwam niet meer in gevaar en zo won Lucas Coenen zijn tweede kwalificatiereeks van het seizoen!

Achter de rug van de Husqvarna piloot zag het talrijk opgekomen publiek, de Duitser Simon Laengenfelder zich naar de tweede plaats werken dit voor Liam Everts. Rick Elzinga viel na zijn kopstart terug naar een vierde plaats. Jago Geerts die nauwelijks 21 dagen na het breken van zijn sleutelbeen en 19 dagen na zijn operatie opnieuw meedingt naar punten eindigde als vijfde. voor de Spanjaard Orial Oliver en de Italiaanse leider in het wereldkampioenschap MX2 Andrea Adamo. De top tien werd vervolledigd met Roan van de Moosdijk op acht, Emil Weckman op negen en Kevin Horgmo op tien. Sascha Coenen die tevens ook een goede start kende, ging er hard vanaf en wist de wedstrijd niet uit te rijden. Hij reed het parcours wel af op eigen kracht.

De andere laaglanders vonden we terug op plaats zeventien met Scott Smulders, op plaats vierentwintig finishte Raf Meuwissen met achter hem Boris Blanken en Jaap Janssen. Romano Aspers finishte als achtentwintigste.

MX2 – RAM kwalificatie Race
1. Lucas Coenen (BEL, Husqvarna), 24:03.266; 2. Simon Laengenfelder (GER, GASGAS), +0:11.086; 3. Liam Everts (BEL, KTM), +0:19.178; 4. Rick Elzinga (NED, Yamaha), +0:31.625; 5. Jago Geerts (BEL, Yamaha), +0:36.196; 6. Oriol Oliver (ESP, KTM), +0:37.439; 7. Andrea Adamo (ITA, KTM), +0:39.284; 8. Roan Van De Moosdijk (NED, Husqvarna), +0:47.517; 9. Emil Weckman (FIN, Honda), +0:50.178; 10. Kevin Horgmo (NOR, Kawasaki), +0:50.849; 11. David Braceras (ESP, Kawasaki), +1:00.284; 12. Isak Gifting (SWE, GASGAS), +1:01.839; 13. Camden Mc Lellan (RSA, Honda), +1:22.104; 14. Jan Pancar (SLO, KTM), +1:25.799; 15. Peter Koenig (GER, KTM), +1:42.635; 16. Joel Rizzi (GBR, GASGAS), +1:43.437; 17. Scott Smulders (NED, Honda), +1:54.490; 18. Taylor Hammal (GBR, KTM), +2:08.234; 19. Filip Olsson (SWE, Husqvarna), -1 lap(s); 20. Jan Krug (GER, Husqvarna), -1 lap(s); 21. Arvid Lüning (SWE, GASGAS), -1 lap(s); 22. Alessandro Valeri (ITA, KTM), -1 lap(s); 23. Lorenzo Ciabatti (ITA, KTM), -1 lap(s); 24. Raf Meuwissen (NED, Yamaha), -1 lap(s); 25. Boris Blanken (NED, Fantic), -1 lap(s); 26. Jaap Janssen (NED, KTM), -1 lap(s); 27. Delvintor Alfarizi (INA, Honda), -1 lap(s); 28. Romano Aspers (NED, KTM), -1 lap(s); 29. Sacha Coenen (BEL, KTM), -10 lap(s); 30. William Voxen Kleemann (DEN, KTM), -10 lap(s);

LEES MEER  Ernecker wint, Dex Kooiker op het podium

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Husqvarna Media (Fullspectrum)

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …