X

Liam Everts, Andrea Adamo en Sacha Coenen over hun GP in Arhem

Red Bull KTM Factory Racing stond voor de vierde keer dit seizoen bovenaan het MX2-podium. Liam Everts claimde voor de tweede keer in zijn carrière de eerste plaats na een spannende afsluiting van een drukke Grand Prix van Nederland in Arnhem.

Everts wist de GP te winnen door een derde en tweede plaats in de reeksen. De laatste rondjes van de tweede reeks waren ongemeen spannend toen hij in een duel raakte met Jago Geerts. Liam Everts heeft nu 72 punten achterstand op Andrea Adamo in de tussenstand. Met nog drie GP’s te rijden zijn er nog 180 punten te verdienen in dit WK.

Liam Everts: “Ik had niet verwacht dat ik vandaag zou winnen. Ik had 2e moeten worden in de eerste manche, maar ik maakte die onhandige fout met nog twee ronden te gaan. Ik heb mezelf opgepompt voor de tweede manche en kreeg de holeshot. Ik moest Jago [Geerts] achter me houden en dat is gelukt.”

Andrea Adamo: “Geen slechte manches voor mij vandaag, vooral omdat ik me na zaterdag nogal verloren voelde op het circuit. Ik had het moeilijk. We hebben wat veranderingen aangebracht en de eerste manche was goed. Ik kon Simon [Laengenfelder] zelfs even inhalen, totdat ik een probleempje kreeg met mijn bril. De tip-over in de tweede manche kostte me het podium of misschien wel meer. Maar ik ben hoe dan ook blij, want ik voelde me snel en comfortabel op de motor, vooral toen de baan zo ruw was. Ik kijk uit naar de laatste drie races van het kampioenschap en ik ga met een glimlach naar het hard-pack in Turkije!”

Sacha Coenen: “Gisteren begon echt goed en ik had een goede flow op het circuit. Ik lag 3e tijdens de kwalificatierace, maar ik viel van de motor en blesseerde mijn knie. Ik dacht erover om te gaan rijden nadat ik een paar scans had gehad, maar uiteindelijk besloten we om te wachten tot Turkije. Hopelijk voelt de knie dan beter aan. Ik denk dat ik pijn heb door de impact.”

Foto’s: KTM