MXGP Arnhem: Eerste reeks is voor Jorge Prado

MXGP Arnhem: Eerste reeks is voor Jorge Prado
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Een flinke domper op dit Nederlands MXGP-feest was ongetwijfeld de blessure van Jeffrey Herlings. Gisteren brak hij tijdens een onschuldige val zijn rechter sleutelbeen en moet deze GP aan zich voorbij laten gaan. De eerste reeks ging naar Jorge Prado. De wedstrijd werd overigens getekend door de vele crashes.

De Spanjaard Jorge Prado blijft grossieren in kopstarts en stoof als eerste voorbij aan de witte streep van de holeshot-award. Seewer en Febvre volgden in zijn spoor. Benoit Paturel en Ruben Fernandez waren de eerste slachtoffers van ronde één en crashten samen. Fernandez moest dan ook nog via de goggle lane voor een nieuwe bril. Glenn Coldenhoff was de eerste Nederlander op P6.

Even later ging Romain Febvre al over Seewer en nam P2 af van de Zwitser. Pauls Jonass was op dat moment vierde voor Maxime Renaux. Calvin Vlaanderen wist na vijf rondjes de 7de positie in te pikken van een matig gestarte Tim Gajser maar kreeg enkele bochten later lik op stuk en moest zijn positie teruggeven aan de Sloveen.

Vlaanderen crashte even later, vloog spectaculair van de baan en gaf op. Intussen was Febvre tot bij leider Prado geraakt en wou graag meer. In ronde 9 kwam er een aanval en die was meteen raak, Febvre was nu de nieuwe leider. Even later beet Renaux in het Nederlandse zand en moest twee plaatsen prijsgeven.

Even later stond Febvre stil met een Kawasaki omgeven door blauwe rook. Dat hij weer verder kon was verbazend, hij kon weer hernemen op een derde plaats. De oorzaak was onduidelijk maar hij had meteen weer de juiste snelheid te pakken. Met nog twee ronden te gaan kwam het vooraan weer samen met Prado, Seewer en Febvre die alle drie de reekszege wilden. Seewer wou een aanval inzetten op Prado maar verloor de controle en crashte. Febvre was nu tweede. Prado hield het hoofd koel en won deze eerste reeks getekend door de vele crashes. Febvre werd tweede voor Seewer en Coldenhoff.

LEES MEER  De Nieuwe GasGas modellen voor 2025 zijn er!

Straks om 17u10 volgt de tweede reeks.

MXGP Race 1

1. Jorge Prado (ESP, GASGAS), 35:18.978; 2. Romain Febvre (FRA, Kawasaki), +0:04.399; 3. Jeremy Seewer (SUI, Yamaha), +0:16.442; 4. Glenn Coldenhoff (NED, Yamaha), +0:31.853; 5. Tim Gajser (SLO, Honda), +0:37.696; 6. Alberto Forato (ITA, KTM), +0:41.573; 7. Maxime Renaux (FRA, Yamaha), +0:59.313; 8. Pauls Jonass (LAT, Honda), +1:05.777; 9. Brian Bogers (NED, Honda), +1:20.069; 10. Mitchell Evans (AUS, Kawasaki), +1:26.880; 11. Ben Watson (GBR, Beta), +1:30.061; 12. Alvin Östlund (SWE, Honda), +1:50.565; 13. Tom Koch (GER, KTM), +1:52.799; 14. Maximilian Spies (GER, KTM), +1:57.221; 15. Valentin Guillod (SUI, Honda), -1 lap(s); 16. Petar Petrov (BUL, Yamaha), -1 lap(s); 17. Ruben Fernandez (ESP, Honda), -1 lap(s); 18. Tristan Purdon (RSA, KTM), -1 lap(s); 19. Marcel Conijn (NED, Yamaha), -1 lap(s); 20. Sven Van der Mierden (NED, GASGAS), -1 lap(s); 21. Nick Leerkes (NED, Husqvarna), -1 lap(s); 22. Joel Van Mechelen (NED, KTM), -1 lap(s); 23. Mike Bolink (NED, Yamaha), -2 lap(s); 24. Mitchel van den Essenburg (NED, Husqvarna), -2 lap(s); 25. Michel Hoenson (NED, KTM), -2 lap(s); 26. Thomas Vermijl (BEL, GASGAS), -3 lap(s); 27. Albin Gerhardsson (SWE, Husqvarna), -6 lap(s); 28. Adam Sterry (GBR, KTM), -11 lap(s); 29. Micha-Boy De Waal (NED, GASGAS), -11 lap(s); 30. Alessandro Lupino (ITA, Beta), -12 lap(s); 31. Calvin Vlaanderen (NED, Yamaha), -13 lap(s); 32. Benoit Paturel (FRA, Yamaha), -14 lap(s);

Foto: Infront Moto Racing

Uw reacties

Ook te lezen

 • Interview Glenn Coldenhoff

  Interview Glenn Coldenhoff

  Glenn Coldenhoff is een van de meest consistente MX-rijders ter wereld. Niet onze woorden, maar volgens de statistieken. “The Hoff ” eindigde in negen seizoenen MXGP nooit buiten de top-10. …
 • MON: Van der Werff wint ondanks val

  MON: Van der Werff wint ondanks val

  Afgelopen zondag stond de vijfde wedstrijd op het programma in de strijd om de titel in de damesklasse. In het Brabantse Deurne was het Britt van der Werff die beide …
 • De Nieuwe GasGas modellen voor 2025 zijn er!

  De Nieuwe GasGas modellen voor 2025 zijn er!

  De GasGas crossmotoren, die afgelopen voorjaar van boven tot onder zijn herzien, zijn dit jaar terug met een model uit 2025 dat op een groot aantal technische punten is aangepast, …
 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …