X

Nieuwe eigenaar voor Pro Taper en Answer

De Amerikaanse Tucker Powersports groep, de opvolger van Tucker Rocky verkeerde al ’n tijdje in zwaar weer. Nu heeft Tucker echter een nieuwe eigenaar gevonden in Turn 14 Distribution.

Turn 14 is in de VS één van de grootste aftermarket distributeurs voor auto-onderdelen. De overname omvat bepaalde activa van Tucker en alle huismerken, waaronder dus ook Pro Taper en Answer Racing.

Pro Taper dat werd opgericht in 1991, is uitgegroeid tot één van de referenties op het vlak van sturen en tandwielen voor motorcross en enduro. O.m. het oversized stuur en de Micro Handlebar Kit voor jeugdrijders zijn innovaties uit de koker van Pro Taper. Dit seizoen ondersteunt het merk topteams zoals Nestaan Husqvarna Factory MX2 Racing, Star Racing Yamaha (foto boven), Rockstar Energy Husqvarna en BarX Suzuki.

Answer Racing zag het licht in 1976 en maakte furore met toprijders zoals Bob Hannah, Jean Michel Bayle, Johnny O’Mara, Micky Dymond, James Stewart, Nick Wey, Tommy Searle, Jeremy Martin, Tony Cairoli en Jorge Prado. De voorbije jaren concentreerde het bekende kledingmerk zich vooral op jeugdrijders in de VS en BarX Suzuki (foto onder) Suzuki’s officiële 250 team in AMA SX en MX.

“De verandering van eigenaar zal zorgen voor een enorme injectie van middelen om de Tucker dealers in het hele land beter van dienst te zijn,” aldus Marc McAllister, president en CEO van Tucker Powersports. “Ik ben ervan overtuigd dat Turn 14 een aanzienlijke impact zal hebben op de motorindustrie met hun aanpak qua voorraden en klantenservice van hoge kwaliteit.”

Jon Pulli, CEO van Turn 14 Distribution, is er van overtuigd dat zijn bedrijf door middel van nieuwe investeringen, hun efficiëntie en distributiekennis ook in de motorsector succesvol kan worden. Turn 14 Distribution heeft meer dan vijfhonderd werknemers in drie distributiecentra en twee kantoorlocaties. De roots van Tucker Powersports gaan 65 jaar terug toen Ed Tucker zijn distributie-activiteiten begon.

Foto’s: Fullspectrum Media, Octopi Media, BarX Suzuki/Browndog Wilson