Van Drunen wint de eerste manche voor Valk

Van Drunen wint de eerste manche voor Valk
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na een lange pauze is het FIM wereldkampioenschap WMX herstart op het circuit van Arnhem. Tijdens de eerste manche maakte Lotte van Drunen duidelijk dat zij alleen voor de overwinning naar het circuit naast de A50 is gekomen. De Kawasaki-rijdster won de eerste manche voor een uitzinnig publiek voor landgenote Lynn Valk. Daniela Guillen wint het gevecht om de derde plaats van Courtney Duncan en snelstartster Kiara Fontanesi maakt de top vijf compleet.

Wanneer het starthek valt neemt Fontanesi de beste start, de moeder van twee kinderen wordt achtervolgd door Sara Andersen en Valk. De dame uit Nijverdal weet de Dense snel te passeren en na tien minuten moet ook Fontanesi plaats maken. Valk neemt afstand en heeft halverwege de wedstrijd ruim vijf seconde voorsprong op Van Drunen. De 16-jarige dame uit Sliedrecht heeft geen beste start gehad maar vanaf de tiende plek komt ze sterk naar voren! Van Drunen weet de leiding over te nemen en wint met bijna 10 seconden voorsprong op Valk. Guillen knokt met WK-leidster Duncan om de derde plaats. De Spaanse weet de aanvallen te weerstaan en ze wordt derde voor Duncan. Achter Fontanesi weet Shana van der Vlist als zesde over de finish te komen. De Apeldoornse is in het middenveld aan de wedstrijd begonnen maar ze knokt zich knap terug. De Limburgse Britt Jans-Beken (9e) en Danee Gelissen (10e) finishen ook in de top tien! Amber Simons scoort zes punten met een mooie vijftiende plaats.

WMX – Race 1 – Classification
1. Lotte Van Drunen (NED, Kawasaki), 24:16.405; 2. Lynn Valk (NED, Fantic), +0:09.881;
3. Daniela Guillen (ESP, GASGAS), +0:12.037; 4. Courtney Duncan (NZL, Kawasaki), +0:12.897; 5. Kiara Fontanesi (ITA, GASGAS), +0:35.915; 6. Shana van der Vlist (NED, Yamaha), +0:37.967; 7. Sara Andersen (DEN, KTM), +1:05.806; 8. Martine Hughes (NOR, Husqvarna), +1:11.586; 9. Britt Jans-Beken (NED, Yamaha), +1:27.281; 10. Danee Gelissen (NED, KTM), +1:58.665; 11. Malou Jakobsen (DEN, KTM), +2:11.435; 12. Mathea Seleboe (NOR, Yamaha), +2:27.981; 13. April Franzoni (FRA, Honda), -1 lap(s); 14. Gabriela Seisdedos (ESP, GASGAS), -1 lap(s); 15. Amber Simons (NED, GASGAS), -1 lap(s); 16. Tyra Bäckström (SWE, GASGAS), -1 lap(s); 17. Mathilde Martinez (FRA, GASGAS), -1 lap(s); 18. Adrija Skudutyte (LTU, KTM), -1 lap(s); 19. Fiona Hoppe (GER, Yamaha), -1 lap(s); 20. Anne Borchers (GER, Fantic), -1 lap(s); 21. Elena Kapsamer (AUT, GASGAS), -1 lap(s); 22. Lucy Barker (GBR, KTM), -1 lap(s); 23. Laura Raunkjaer (DEN, Yamaha), -1 lap(s); 24. Giorgia Montini (ITA, Kawasaki), -1 lap(s); 25. Janina Lehmann (GER, Honda), -1 lap(s); 26. Britt Siemerink (NED, GASGAS), -1 lap(s); 27. Kaylee van Dam (NED, Fantic), -1 lap(s); 28. Alexandra Massury (GER, KTM), -1 lap(s); 29. Barbara Aagaard Andersen (DEN, Yamaha), -1 lap(s); 30. Sofia Schou (SWE, Honda), -1 lap(s); 31. Maureen Zweers (NED, Yamaha), -1 lap(s); 32. Lea Chaput (FRA, Yamaha), -2 lap(s); 33. Maite Stroo (BEL, GASGAS), -2 lap(s); 34. Anna Schimmer (GER, KTM), -2 lap(s); 35. Tabea Zimmermann (GER, Honda), -3 lap(s); 36. Elise De Baere (BEL, Yamaha), -3 lap(s); 37. Katharina Schultz (GER, Kawasaki), -11 lap(s); 38. Britt Van Der Werff (NED, Yamaha), -11 lap(s); 39. Jamie Astudillo (USA, KTM), -11 lap(s);

LEES MEER  Vier op een rij voor Micha Boy de Waal

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …