Liam Everts en Adrea Adamo over hun wedstrijd in Turkije

Liam Everts en Adrea Adamo over hun wedstrijd in Turkije
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In Afyon kon Liam Everts opnieuw met winst naar huis toe keren na een tweede en derde plaats in de reeksen. Zijn ploeggmaat bij KTM, de Italiaan Andrea Adamo, had dan weer een mindere dag en scoorde een tiende en vijfde plaats en verloor zo heel wat punten aan de Belg. Hij houdt nu nog 48 eenheden over op Everts. Lees hier wat beide kemphanen te zeggen hadden over de wedstrijd.

Liam Everts: “Supergelukkig. Ik maakte een klein foutje in de tweede manche maar verder voelde ik me het hele weekend op mijn gemak en dat is niet normaal want deze snelle banen zijn niet mijn ding, maar ik was snel en had alles onder controle. Zoals ik al eerder heb gezegd, was het kampioenschap niet echt mijn doel bij aanvang van het seizoen; gewoon op het podium staan was goed en dan een GP-overwinning was ongelooflijk, maar ik ben een gelover en ik zal nooit stoppen tot de laatste ronde en de laatste bocht!”

Andrea Adamo: “Niet het beste weekend. P11 in de kwalificatierace betekende dat het vrij moeilijk was om te starten vandaag en als je de starts niet maakt dan is het niet makkelijk om de jongens vooraan in te halen. Ik kwam ten val in de eerste manche en dat was mijn fout. Ik moet rustig blijven en niet zulke fouten maken, want die kosten me veel punten. Ik kwam heel snel terug in de tweede manche en reed goed. We hebben nu twee weken om uit te rusten, te hergroeperen en het opnieuw te proberen in Maggiora.”

LEES MEER  Trainen in Emmen met Marcel van Drunen

Foto: Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …