X

Liam Everts en Adrea Adamo over hun wedstrijd in Turkije

In Afyon kon Liam Everts opnieuw met winst naar huis toe keren na een tweede en derde plaats in de reeksen. Zijn ploeggmaat bij KTM, de Italiaan Andrea Adamo, had dan weer een mindere dag en scoorde een tiende en vijfde plaats en verloor zo heel wat punten aan de Belg. Hij houdt nu nog 48 eenheden over op Everts. Lees hier wat beide kemphanen te zeggen hadden over de wedstrijd.

Liam Everts: “Supergelukkig. Ik maakte een klein foutje in de tweede manche maar verder voelde ik me het hele weekend op mijn gemak en dat is niet normaal want deze snelle banen zijn niet mijn ding, maar ik was snel en had alles onder controle. Zoals ik al eerder heb gezegd, was het kampioenschap niet echt mijn doel bij aanvang van het seizoen; gewoon op het podium staan was goed en dan een GP-overwinning was ongelooflijk, maar ik ben een gelover en ik zal nooit stoppen tot de laatste ronde en de laatste bocht!”

Andrea Adamo: “Niet het beste weekend. P11 in de kwalificatierace betekende dat het vrij moeilijk was om te starten vandaag en als je de starts niet maakt dan is het niet makkelijk om de jongens vooraan in te halen. Ik kwam ten val in de eerste manche en dat was mijn fout. Ik moet rustig blijven en niet zulke fouten maken, want die kosten me veel punten. Ik kwam heel snel terug in de tweede manche en reed goed. We hebben nu twee weken om uit te rusten, te hergroeperen en het opnieuw te proberen in Maggiora.”

Foto: Ray Archer