MON: Sem Taspinar oppermachtig in Meijel

MON: Sem Taspinar oppermachtig in Meijel
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen zaterdag stond in Meijel een wedstrijd op het programma in de strijd om de titel in de MX 2 jeugd klasse van Motorsport Organisatie Nederland. Al tijdens de verkorte kwalificatietraining was het gastrijder Sem Taspinar die veruit de snelste tijd wist neer te zetten. De Buitenhuis-Racing-rijder maakte de verwachting ook waar in de wedstrijd en won beide manches met overmacht. Daarachter was het Alex van Weerdenburg die zijn leidende positie in het kampioenschap versterkte. Met tweemaal de tweede plaats in de manches werd hij tweede in het dagklassement. Hiermee was hij tweemaal net te sterk voor Dani Koot, die tweemaal de derde plaats haalde en dan ook plaats mocht nemen op de laagste trede van het erepodium.

De Belg Troy Dendooven verstevigde zijn derde plaats in het kampioenschap. Met een vierde en vijfde plaats werd hij vierde in het dagklassement. De top vijf werd op basis van de tweede manche compleet gemaakt door Dani Puts. Met een zevende en vierde plaats in de manches bleef hij Stein Kanters voor.

Eerste manche
Taspinar was als snelste weg voor van Weerdenburg, Koot, Dendooven en Kanters. Na drie ronden leek het erop dat de verschillen al gemaakt waren. Taspinar had zeven seconden voorsprong op van Weerdenburg en Koot. Ruim daarachter kwam Dendooven. Op enkele seconden volgde Kanters en daarachter zat Walter van Gorkum op een vier seconden. Eenmaal aangekomen tussen de achterblijvers leek het er even op dat van Weerdenburg en Koot nog een kans kregen om het gat met Taspinar te kunnen dichten. Echter eenmaal voorbij de eerste achterblijvers hield Taspinar alle controle en hij won dan ook de manche. Daarachter bleef Koot de gehele manche aan het achterwiel bij van Weerdenburg en in de laatste ronde moest dan de ultieme aanval komen. Koot strandde echter op 0.1 seconde achter van Weerdenburg. Dendooven moest hierachter een groot gat laten, maar had zelf ook weer een ruime marge op Kanters. Daarachter zag van Gorkum de kans op de vijfde plaats in de eindfase van de manche in rook opgaan. Hij werd nog gepasseerd door Vigo Dral, Dani Puts en Tyson Loots.

LEES MEER  MON: Jeremy Knuiman en Van der Voorn winnen in Geldermalsen

Tweede manche
Het was opnieuw Taspinar die als snelste weg was voor van Weerdenburg. Daarachter volgden Puts, Koot en Dendooven. In de eerste ronde ging Koot voorbij aan Puts en hij volgde van Weerdenburg aan zijn achterwiel. Ook Dendooven was Puts gepasseerd en volgde op tien seconden. Taspinar pakte snel een voorsprong en zou de manche ook met een ruime voorsprong winnend afsluiten. Van Weerdenburg en Koot streden opnieuw de gehele manche met elkaar. Koot leek zich opnieuw op te maken voor de ultieme aanval in de laatste ronde. Echter bij de voorlaatste doorkomst had van Weerdenburg net even het gaatje dat hij nodig had en hij wist opnieuw tweede te worden voor Koot. Daarachter streden Dendooven, Puts en Kanters om de overihe plaatsen in de top vijf. In de laatste ronde was het Puts die voorbijging aan Dendooven om als vierde te finishen. Kanters volgde op korte afstand als vijfde.

Uitslag eerste manche:
1. Taspinar 19:04.318, 2. van Weerdenbyrg +11.856, 3. Koot +11.994, 4. Dendooven (Bel) +1:03.567, 5. Kanters +1:39.597, 6. Dral +1 lap, 7. Puts +1 lap, 8. Loots +1 lap, 9. van Gorkum +1 lap, 10. van Vegchel +1 lap.

Uitslag tweede manche:
1. Taspinar 19:27.690, 2. van Weerdenburg+ +27.652, 3. Koot +30.931, 4. Puts +1:29.717, 5. Dendooven (Bel) +1:30.050, 6. Kanters +1:34.036, 7. Dral +1 lap, 8. Loots +1 lap, 9. van Gorkum +1 lap, 10. van den Heuvel +2 laps.

Dagklassement:
1. Taspinar 120, 2. van Weerdenburg 108, 3. Koot 100, 4. Dendooven (Bel) 92, 5. Puts 88, 6. Kanters 88, 7. Dral 84, 8. Loots 78, 9. van Gorkum 74, 10. van den Heuvel 68.

LEES MEER  Dex Kooiker na crash geopereerd in Letland

Netto-tussenstand:
1. van Weerdenburg 1546, 2. Koot 1322, 3. Dendooven (Bel) 1239, 4. Puts 1132, 5. Kanters 1096, 6. Dral 1077, 7. Saraç 844, 8. van Vegchel 787, 9. Mathijsen 719, 10. van den Heuvel 765.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Op 13-14 juli 2024 zal het FIM Junior World Championship worden verreden op het circuit van Heerde. Het Team Nederland heeft maarliefst 17 rijders geselecteerd voor deelname aan deze wedstrijd …
 • VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  Deze aflevering speelt zich af in Agueda en bevat een diepgaande analyse met de Sloveense rijders Tim Gajser en Jan Pancar. Ze laten de verschillende benaderingen van motorcross zien, van …
 • Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Eind vorig jaar kwam Edgar Canet-Ardevol in aanraking met de rally sport. De Spanjaard kwam jaren voor het RFME Junior team uit in de motocross maar blessures gooide roet in …
 • Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Kaylee van Dam heeft afgelopen zondag volop geprofiteerd van de afwezigheid van Britt van der Werff. In Geldermalsen won Van Dam beide manches en pakte hiermee naast de dagoverwinning ook …