MX2 Turkije: Eerste reeks is voor Simon Laengenfelder

MX2 Turkije: Eerste reeks is voor Simon Laengenfelder
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In Afyonkarahisar is zonet de eerste reeks gereden in de MX2 klasse. Het zware onweer van gisteren zorgde voor een heel ander circuit waarbij op enkele plaatsen modder werd weggeduwd door de bulldozers om de slechtste stukken berijdbaar te maken. Het was Simon Laengenfelder die de race winnend kon afsluiten. Hij kon hield Jago Geerts en Liam Everts af.

De holeshot was in deze eerste reeks weggelegd voor Simon Laengenfelder, al zijn achtste van het seizoen. Hij schoot als een kruisraket weg vanaf het startrooster en kreeg Isak Gifting en Jago Geerts mee in zijn wiel. Liam Everts was als vijfde gestart. Meteen na de start volgden er aanvallen en zo kon Geerts al opschuiven naar P2 en Everts naar P4. WK-leider Andrea Adamo reed in de eerste ronde op een zesde stek.

De schermutselingen in de eerste wedstrijdronden liepen niet lekker voor Adamo die plots gesignaleerd werd op een veertiende plaats. Isak Gifting was dan nog altijd leider met ongeveer twee secondjes voorsprong op Geerts. Ook Lucas Coenen schoof onderuit en moest even de pits opzoeken om dan te hervatten op P17. Een ronde later gooide hij dan de handdoek in de ring met een pijnlijke linkerschouder.

In ronde 7 trok Laengenfelder ten aanval bij Jago Geerts met als inzet de tweede plaats. Een ronde later lukte dit en schoof de Duitse GasGas-rijder een plekje op. Dan legde hij meteen daarna de focus op de leiderspositie van Gifting. De Zweed verkocht zijn huid duur en liet Laengenfelder niet zomaar passeren. Enkele ronden later was Laengenfelder wel de nieuwe leider maar de drie achtervolgers waren allemaal binnen vijf tellen te vinden.

LEES MEER  Win 5x2 tickets voor de MXGP in Lommel

Liam Everts wou over Geerts, Geerts wou over Gifting, een nieuw duel zat eraan te komen. Gifting was de mindere van het drietal en moest zo Geerts voorbij laten. Everts raakte eveneens over Gifting en even later was een goed gevolgde Roan van de Moosdijk de volgende die de Zweed te grazen nam. Laengenfelder had dan het ruime sop gekozen en reed naar een nieuwe reekszege. Geerts wordt tweede voor Liam Everts en Van de Moosdijk. Adamo kwam binnen als tiende en verliest zo opnieuw punten aan Everts in de tussenstand.

Straks om 15u10 volgt de tweede reeks MX2.

MX2 Race 1

1. Simon Laengenfelder (GER, GASGAS), 35:45.773; 2. Jago Geerts (BEL, Yamaha), +0:03.146; 3. Liam Everts (BEL, KTM), +0:06.343; 4. Roan Van De Moosdijk (NED, Husqvarna), +0:08.728; 5. Isak Gifting (SWE, GASGAS), +0:18.844; 6. Kevin Horgmo (NOR, Kawasaki), +0:20.342; 7. Rick Elzinga (NED, Yamaha), +0:34.483; 8. David Braceras (ESP, Kawasaki), +0:36.991; 9. Oriol Oliver (ESP, KTM), +0:38.735; 10. Andrea Adamo (ITA, KTM), +0:45.782; 11. Emil Weckman (FIN, Honda), +0:53.785; 12. Sacha Coenen (BEL, KTM), +1:12.886; 13. Jan Pancar (SLO, KTM), +1:15.434; 14. Camden Mc Lellan (RSA, Honda), -1 lap(s); 15. Federico Tuani (ITA, KTM), -1 lap(s); 16. Jaka Peklaj (SLO, Husqvarna), -1 lap(s); 17. Alireza Hossein Ahmadi Fini (IRI, Honda), -4 lap(s); 18. Lucas Coenen (BEL, Husqvarna), -12 lap(s);

Foto: NEWSMoto EC en Infront Moto Racing

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  Tijdens de laatste voorbereidingen op de MXGP of Flanders eerder vandaag, gooide Tom Henderikx zijn drone de lucht in. Hieronder zie je de baan van de Heeserbergen in Lommel in …
 • Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Tijdens de openings-Grand Prix in Argeninie brak Jago Geerts zijn linkerelleboog en rechtersleutelbeen. Er volgden twee succesvolle operaties en een lange revalidatie. Eerder deze week kreeg hij groen licht van …
 • Jack Chambers geeft een update na de crash

  Jack Chambers geeft een update na de crash

  Afgelopen zondag kwam Jack Chambers zwaar ten val tijdens de eerste manche in Loket. De wedstrijd werd zelfs stilgelegd om de Amerikaan te kunnen verzorgen op het circuit. De schade …
 • X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  Jawel dat heb je goed gelezen. FMX superster Julien Vanstippen zal dit weekend van de partij zijn tijdens MXGP Lommel met een wervelende freestyle show! Voor z’n eigen publiek brengt …