ONK Zijspan en Quad finale zondag 24 september in Lierop!

ONK Zijspan en Quad finale zondag 24 september in Lierop!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Aankomende weekend volgt de absolute Masters finale voor de Zijspannen in Lierop met ook de Quad Masters op het programma die een week later in het Gelderse Lichtenvoorde hun finalewedstrijden verrijden, maar waarvoor ook in Lierop misschien de beslissing kan vallen.

In de laatste dagen voor de wedstrijden zetten de Sidecars de laatste regelrechte lijn in naar Lierop, waar eenieder wederom zeer spannende wedstrijden voorgeschoteld gaat krijgen op een van de zwaarste circuits ter wereld!

Bij de Quads voert de strijd tussen Joe Maessen en Rick Haverdil die momenteel twintig punten van elkaar verwijderd liggen. De Belgische Jan Vlaeymans volgt direct met 10 punten achter Haverdil op de derde plaats.

Voor de ONK Kampioenschappen van de Zijspannen deden klassement aanvoerders Koen Hermans & Ben van Den Bogaart dit jaar al heel erg goede zaken door in de eerste helft van dit seizoen het maximale aantal punten binnen te halen.

Gevolgd op 33 punten staat Justin Keuben & Dion Rietman momenteel op de tweede plaats in het algemeen klassement. Op slechts één punt extra achterstand van team Keuben, volgt Etienne Bax & Ondrej Cermák, wat voor zinderende wedstrijden in de strijd om de eerste en de tweede plaatsen gaat zorgen. Ook de nummers 4-5-6 Gert van Werven & Aivar van der Wiel, Frank Mulders & Marc van Deutekom en Tim Leferink & Sem Leferink kunnen voor de nodige spanning gaan zorgen, want zij liggen totaal maar tien punten uiteen. De laatste twee staan momenteel met eenzelfde aantal punten in de tussenstand van het algemene kampioenschap.

LEES MEER  Herintreders Etienne en Robbie Bax winnen de ONK Berghem!

 

Stephan Wijers & Loet van der Putten, Thom van De Lagemaat & Han van Hal die met een spanningsveld van respectievelijke zevende en achtste plaatsen totaal 19 punten van elkaar verwijderd liggen zijn twee lokale combinaties die de sterren van de hemel zullen willen rijden. Drie plaatsen verderop vinden we vervolgens Haske Hurkmans & Robbie Bax die ook willen schitteren voor het thuispubliek en hopenlijk is bakkenist Bax voldoende hersteld na hun crash in de Duitse GP afgelopen weekend. Wie wel voldoende is hersteld is de Lieropse Bakkenist Nick Maas. Na een zware revalidatie waarin menig één het bijltje erbij neer zou gooien is Maas nu terug en zal aan de zijde van Patrick Greup op de thuisgrond gebrand zijn om te laten zien wie hij is! Deze vier zijspannen mer lokale helden zullen dus op de loodzware zandbaan van Lierop volop schitteren voor eigen publiek.

Nick Maas komt met Patrick Greup aan de start bij de NK Zijspannen. Bij het NK Zijspannen is de strijd ook nog niet definitief beslist al staan Bens/Van Leuken mijlenver voor op de concurrentie. Maar sowieso is de strijd in het meer dan dertig combinaties tellende NK-veld voor de liefhebber er altijd ene om te smullen! Er is altijd spanning en spektakel in het NK Zijspan en menig wedstrijd is niet te voorspellen en staat bol van de actie en dramatiek!

Dit geldt eveneens zo voor de NK Quads waarin een mix van ervaren rijders en jonge honden weer hun degens kruizen voor de dagwinst in Lierop.

LEES MEER  Herintreders Etienne en Robbie Bax winnen de ONK Berghem!

 

Voorafgaande aan de wedstrijden is iedereen op zaterdag al welkom in Lierop. Het kampeerterrein is vanaf 16.00 uur geopend en de feesttent vanaf 20.00 uur, waar barkeeper en DJ’s Linda & Tim de muzikale invulling aan de vooravond van de finalewedstrijd zullen verzorgen.

Op zondag starten de trainingen  om 08.30 uur en de wedstrijden rond 11.00 uur. Het complete overzicht, voorinschrijvingen, actuele programma, time-table, persaccreditatie, tussenstanden en het laatste nieuws over de ONK Sidecar en Quad masters zijn via de site van de Lieropse motorsportvereniging terug te vinden.

Toegangsprijzen voor volwassenen vanaf 18 jaar bedragen € 20,00-. Jongeren van 13 t/m 17 jaar betalen € 10,00- Voor kinderen t/m 12 jaar is het evenement vrij toegankelijk.

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Gallery: Halve finale Zwarte Cross in Halle

  Gallery: Halve finale Zwarte Cross in Halle

  Afgelopen zondag werd in Halle de halve finale verreden voor deelname aan de Zwarte Cross 2024. Voor ons was Anne Poland aanwezig bij de HALMAC en ze leverde ons deze …
 • JWR Honda Racing niet naar Indonesië maar de USA

  JWR Honda Racing niet naar Indonesië maar de USA

  Alvin Östlund en JWR Honda Racing zullen niet van start gaan tijdens de Grand Prix wedstrijden in Lombok. Het Zweedse team heeft besloten de oversteek naar de USA te maken. …
 • Van Grinsven wint en Zienecker neemt de leiding

  Van Grinsven wint en Zienecker neemt de leiding

  Op het zware zandcircuit van Berghem heeft Mike van Grinsven ook de zesde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. Met een derde en eerste plaats won de …
 • Ryan Opligger neemt de leiding over

  Ryan Opligger neemt de leiding over

  De derde wedstrijd van de ADAC Junior Cup 85cc is gewonnen door Ryan Opligger. De Zwitser pakte de dagzege op het circuit van Bielstein met twee manche overwinningen en een …