Sterk Duits MXoN team met Ken Roczen

Sterk Duits MXoN team met Ken Roczen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Ook Team Duitsland heeft zich aangemeld voor de 76ste Monster Energy FIM Motocross of Nations die op 7 en 8 oktober zal gereden worden in het Franse Ernée. De teambazen Marcel Dornhöfer en Karsten Schneider presenteren een zeer opvallend team met Ken Roczen (MXGP), Simon Längenfelder (MX2) en Tom Koch (Open). Maximilian Spies is aangesteld als reserverijder.

Opvallend is de terugkeer van superster Ken Roczen naar het Duitse team, dat geeft iedereen extra motivatie. Wijzigingen in Roczen’s racekalender hebben de optie van een MXoN-deelname geopend en alle deelnemende partijen, inclusief Ken’s Amerikaanse raceteam H.E.P. Motorsports Suzuki, hebben de handen in elkaar geslagen om een deelname mogelijk te maken.

Ken Roczen: “Ik ben super blij om na lange tijd weer terug te zijn bij de MXoN voor het Duitse team. Ik voel me fit en gezond en ben vastbesloten om samen met mijn teamgenoten alles te geven. Ik heb nog niet veel MX-wedstrijden gereden dit jaar, maar ik heb goede hoop dat we een goed resultaat kunnen neerzetten met dit sterke team. MX rijden verleer je niet zo snel”.

Net als Roczen hoopt Simon Längenfelder op een topresultaat in de MX2-klasse. Ondanks een armblessure in het voorjaar reed de Red Bull GASGAS Factory Racing-piloot terug naar overwinningen in het MX2-wereldkampioenschap en was hij een veilige keuze voor de teamopstelling.

Simon Längenfelder: “Ik ben erg blij om met zo’n goed team naar Ernée af te reizen.” Tijdens de laatste MXoN was de sfeer daar gigantisch en ik kan niet wachten om voor zo’n decor te starten. “Ik hoop tot die tijd nog een paar stappen gemaakt te hebben in de ontwikkeling en ik ben blij dat Kenny in Europa rijdt”.

LEES MEER  Hoeveel GP manche overwinningen heeft Herlings nu?

Tom Koch heeft de derde plaats in het team verdiend dankzij constant goede prestaties en constante verdere ontwikkeling. Na enkele top-tien klasseringen in het huidige wereldkampioenschap is de Kosak Racing Team-rijder erg gemotiveerd voor de teamrace.

Tom Koch: “Ik ben erg blij dat ik voor de tweede keer op rij en voor de derde keer in totaal geselecteerd ben voor het Duitse team. Met zo’n sterk team wordt het een nieuwe ervaring voor me. Ik hou erg van het circuit in Ernée omdat het technisch zo veeleisend is. En tijdens de Grand Prix is de sfeer er al fantastisch. De MXoN wordt fantastisch, ik verwacht kippenvel tijdens het rijden,”.

Maximilian Spies wordt ingezet als reserverijder. De 19-jarige nieuweling in de MXGP-klasse heeft zich volledig bewezen op de 450cc-machines en heeft bewezen over veel snelheid en conditie te beschikken. Hij kan in alle drie de MXoN-klassen worden ingezet als één van de andere teamrijders uitvalt.

Het team ziet er als volgt uit:

  • MXGP: Ken Roczen
  • MX2: Simon Längenfelder
  • Open: Tom Koch

Foto: MXoN Team Germany, Chase Lennemann en archief

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …