Van der Mierden wint zijn vijfde van het seizoen

Van der Mierden wint zijn vijfde van het seizoen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In een zonnig en warm Meijel heeft Sven van der Mierden de dertiende wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc gewonnen. De GasGas-rijder won met de tweede en eerste plaats voor de vijfde keer dit jaar het dagklassement. Micha Boy de Waal (3-1) en Marcel Conijn (2-3) stonden naast de regerende kampioen op het podium bij MCC Meijel. Conijn doet goede zaken in de tussenstand en vergroot zijn voorsprong. 

1e manche
In de trainingen is De Waal het snelste geweest maar de sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Van der Mierden. Conijn volgt net als De Waal die zich vervolgens snel naar de leiding werkt. In de eerste volledige ronde gaat het echter mis met de GasGas-rijder. De 28-jarige crosser komt ten val en moet in de achtervolging. Van der Mierden neemt de leiding over voor Conijn en Van Mechelen weet even de derde plaats naar zich toe te trekken. Hij wordt echter gepasseerd door Nick Leerkes die later in de wedstrijd zelfs gevaarlijk wordt voor Conijn. De Gebben Yamaha-rijder weet echter te versnellen en hij weet de tweede plaats achter Van der Mierden vast te houden. De Waal komt erg sterk terug naar de derde plaats waarmee hij zijn kansen op de dagzege in leven houdt. Leerkes komt met de Brouwer Motors-Husqvarna als vierde over de finish voor Van Mechelen.

2e manche
Wanneer het starthek voor de laatste keer deze fag valt neemt De Waal de leiding voor Conijn en Van de Mierden. In de eerste ronde komt Leerkes even naar de derde plaats en ook Van Mechelen gaat voorbij aan de winnaar van de eerste manche. Deze herpakt zich vervolgens. Van der Mierden komt snel terug naar de derde plaats maar Conijn laat zich niet zomaar achterhalen. Met nog vijf minuten te gaan weet Van der Mierden de aansluiting toch te vinden en hij neemt de tweede plaats over. Een belangrijke tweede plaats want daarmee wint hij de dagklassement. De Waal wint met een ruime voorsprong voor Van der Mierden en Conijn. Net als in de eerste manche duelleren Leerkes en Van Mechelen om de vierde plaats maar ook nu is de vierde plaats voor Leerkes.

LEES MEER  De Wolf: "Ik werd een beetje emotioneel op dat podium"

Volgende week wordt de volgende wedstrijd van dit kampioenschap verreden in Lelystad. Twee weken later (30 september-1 oktober) is de finale op het circuit van Lichtenvoorde.

Uitslagen KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc; Meijel, NL:
1e manche

1. Sven van der Mierden NL GasGas
2. Marcel Conijn NL Yamaha
3. Micha Boy de Waal NL GasGas
4. Nick Leerkes NL Husqvarna
5. Joel van Mechelen NL KTM

2e manche
1. Micha Boy de Waal NL GasGas
2. Sven van der Mierden NL GasGas
3. Marcel Conijn NL Yamaha
4. Nick Leerkes NL Husqvarna
5. Joel van Mechelen NL KTM

Dagklassement:
1. Sven van der Mierden NL GasGas 1-2
2. Micha Boy de Waal NL GasGas 3-1
3. Marcel Conijn NL Yamaha 2-3
4. Nick Leerkes NL Husqvarna 4-4
5. Joel van Mechelen NL KTM 5-5

Tussenstand KNMV ONK500:
1. Marcel Conijn NL Yamaha 999
2. Joel van Mechelen NL KTM 893
3. Nick Leerkes NL Husqvarna 818
4. Rene de Jong NL GasGas 796
5. Freek van der Vlist NL KTM 728

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen