De BMB vernieuwt de samenstelling van haar commissies en colleges

De BMB vernieuwt de samenstelling van haar commissies en colleges
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De BMB is op zoek naar talrijke, gemotiveerde medewerkers voor diverse functies binnen haar commissies en colleges. Alle mandaten van de huidige BMB officials komen op het einde van dit seizoen te vervallen. De nieuwe mandaten zullen lopen van 2024 tot  aan het einde van het seizoen 2027.

Als BMB official beleeft je de talrijke BMB evenementen vanop de eerste rij. Heb je interesse in een functie binnen de sportcommissie, kies dan een of meerdere werkgroepen van je discipline naar keuze. Als sportafgevaardigde zorg je onder leiding van de koersdirecteur voor een vlot sportief verloop van de wedstrijden. Je kan ook opteren voor een functie binnen het technisch college om samen met je technische collega’s te helpen bij de controle van de machines. Als tijdopname official werk je mee aan de opmaak van uitslagen en klassementen. IT ervaring is hiervoor wel vereist.

Er worden ook nog vrijwilligers gezocht voor het BMB milieu college dat instaat voor de controle van de milieu aspecten tijdens de organisaties.

Ligt je passie eerder bij het recreatief motorrijden kies dan voor een functie binnen onze commissie voor het Motorrijden in de Vrije Tijd. Je zorgt dan mee voor een goed verloop van onze toeristische treffens. De BMB zoekt ook nog dokters voor het BMB medisch college of juristen voor het BMB College der Rechters.

Alle BMB officials krijgen een onkostenvergoeding voor de evenementen waarvoor zij als official werden aangeduid, een BMB official’s licentie die toegang verleent tot alle BMB manifestaties en de nodige BMB kledij. Nieuwe kandidaten dienen eerst een jaar stage te lopen. Zij krijgen de nodige begeleiding van de ervaren officials.

LEES MEER  Mike Pijnen over zijn eerste WK Jeugd

BMB vergunning official via My FMB-BMB

De kandidaat-voorzitters, ondervoorzitters, leden, afgevaardigden en stagiaires van de BMB commissies en colleges dienen een nieuwe vergunning BMB official aan te vragen via de My FMB-BMB toepassing.

De aanvraag voor een vergunning BMB official gebeurt op identiek dezelfde wijze als de procedure van toepassing voor de rijders/passagiers. Je installeert de toepassing op je PC/laptop en meld je aan als nieuwe vergunninghouder indien je eerder nog geen vergunning via My FMB-BMB hebt aangevraagd. Je vult alle ontbrekende gegevens in en voegt ook een recente pasfoto toe of je gebruikt je elektronische identiteitskaart (E-ID). Nadat je inschrijving is geactiveerd klik je op inloggen, vul je de nog ontbrekende gegevens aan en klik op ‘vraag een nieuwe vergunning’ en ‘vergunning BMB official’.

Indien je reeds eerder een vergunning (eender welk type) via My FMB-BMB hebt aangevraagd, kan je gewoon op ‘inloggen’ klikken en vervolgens op ‘vraag nieuwe vergunning’. Zorg er wel voor dat je steeds de gevraagde update installeert bij het openen van de toepassing! Ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem, klik op ‘inloggen’ en ‘Inlog gegevens vergeten?’ en je krijgt je login gegevens op je mail adres toegezonden.

Je zal eerst je club moeten kiezen uit de voorgestelde lijst. Je club krijgt dan een mail toegestuurd om je clubaansluiting te bevestigen via hun BMB club module. Als je echter ook een vergunning motorrijden in de vrije tijd of sportcompetitievergunning 2023 bezit zal de club niet zijn vrijgegeven. Dit gebeurt dan bij de hernieuwing van deze vergunningen.

LEES MEER  Entry List MXGP van Tsjechië in Loket

Kijk ook de reeds ingevulde gegevens na of deze nog correct zijn!

Je hoeft geen documenten toe te voegen maar het toevoegen van de pasfoto is wel verplicht zodat we deze kunnen gebruiken voor de aanmaak van de BMB licentie official. De geldigheid van de licentie staat op 31/12/2023 maar zal door het Motorsport Vlaanderen/FMWB secretariaat worden aangepast naar 31/03/2028 (2025 voor stagiaires) bij de aflevering van de vergunning. De BMB official is vergunning is gratis.

Wanneer het dossier volledig is (alle velden ingevuld, bevestiging inschrijving / licentie door de club, aanwezigheid recente pasfoto), zal het Motorsport Vlaanderen/FMWB bestuur je aanvraag(en) in de loop van de maand november behandelen en de weerhouden kandidaturen overmaken aan de BMB.

De Raad van bestuur van de BMB zal in de loop van de maand december de kandidaturen ontvangen van de Motorsport Vlaanderen /FMWB behandelen. Vervolgens zal het secretariaat van de Motorsport Vlaanderen/FMWB de goedgekeurde licenties afleveren en opsturen naar de betrokken personen.

Indien je zelf niet over een PC/laptop beschikt of het om een of andere reden niet ziet zitten om de aanvraag via de toepassing My FMB-BMB te laten verlopen, gelieve dan contact op te nemen met je clubverantwoordelijke die dit voor jou kan in orde maken. Het secretariaat van de BMB, Motorsport Vlaanderen en FMWB staat uiteraard ook steeds ter beschikking om te helpen indien nodig.

Alle info : Vergunning BMB-official – FMB BMB (fmb-bmb.be)

Installatie link My FMB-BMB: Magelan Software – Official My FMB BMB download page

Uw reacties

Ook te lezen

 • Edvards Bidzans gaat zijn GP-debuut maken

  Edvards Bidzans gaat zijn GP-debuut maken

  Komend weekend maken diverse rijders hun rentree in het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2. Romain Febvre, Brent Van doninck, Adam Sterry, Josh Gilbert, Thibault Benistant, Bobby Bruce en Alberto Forato keren terug …
 • Christophe Charlier kondigt zijn afscheid aan

  Christophe Charlier kondigt zijn afscheid aan

  Eerder deze week heeft Christophe Charlier bekend gemaakt zijn carrière volledig te beëindigen. In 2009 wist de Fransman het EMX250 te winnen voor Jeffrey Herlings. In zijn GP-carriere stond hij …
 • Colt Nichols tekent bij HEP Motorsports

  Colt Nichols tekent bij HEP Motorsports

  Colt Nichols zal de rest van het seizoen uitkomen voor Suzuki-HEP Motorsports. De Amerikaan nam vorige maand afscheid van Beta en nu is duidelijk waarom. Na een voorbereidingsperiode zal Nichols …
 • Welcome to Lommelwood!

  Welcome to Lommelwood!

  Al meer dan vier decennia is Lommel het complete hart van de mondiale motorcross. Fabrikanten komen naar hier om hun nieuwe motoren op de proef te stellen, ’s werelds beste …