X

Maessen wint de titel, Vlaeymans pakt het zilver

De strijd om de titel in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads was zo goed als zeker verlopen. Joe Maessen had een veilige voorsprong maar goed iedereen weet dat dingen heel snel kunnen veranderen. Dan gebeurde echter niet de eerste manche, de Limburger komt als vierde over de finish en daarmee grijpt hij de titel. Maessen wint later de tweede manche en daarmee pakt hij ook nog zijn derde dagzege van het seizoen. Jan Vlaeymans (1-4) en Rick Haverdil (3-3) klimmen mee op het podium in Lichtenvoorde.

1e manche
In training heeft Vlaeymans de beste tijd op de klokken gezet maar ook nu geen beste start voor hem. Maessen lijkt de beste start te nemen maar Julian Veldman gaat later in de remmen met de DVR-machine en hij neemt brutaal de leiding. Maessen volgt en voor het ingaan van de bossen is de Limburger de nieuwe leider. Haverdil en later ook Vlaeymans gaan voorbij aan de voormalige zijspancrosser. Met veel snelheid verschil stormt Vlaeymans naar de leiding en Maessen biedt ook geen weerstand om de Belg voor te blijven. Haverdil en Phoelich gaan ook voorbij aan Maessen die duidelijk voor de veiligheid kiest en genoegen neemt met een bijrol. Alles staat immers in het tekenen van het binnenhalen van de titel. Phoelich dringt aan bij Haverdil die lang weerstand biedt maar dit duel toch verliest. Vlaeymans wint voor Phoelich en Haverdil. Maessen wordt vierde en kan daarmee de titel gaan vieren met zijn supporters. Veldman maakt de top vijf compleet. Sem Ende en Valentino Roks hebben een bijzonder duel om de zevende plaats achter Mike Verboven. Beide rijders komen echter met elkaar in botsing waardoor Gijs Wentink beide nog kan passeren. Zowel Ende als Roks komen vervolgens wel nog aan de finish.

2e manche
De spanning is voor de start van de laatste manche voelbaar want Vlaeymans, Haverdil en Phoelich staan slechts vier punten van elkaar. Haverdil reageert het beste na het vallen van het starthek voor de finale. Maessen volgt net als Richard Ruttenberg, Verboven en Veldman. Zowel Vlaeymans als Phoelich zijn niet lekker uit de start gekomen maar beide weten toch als respectievelijk zevende en achtste uit de eerste ronde te komen. Haverdil probeert afstand te nemen maar nadat Maessen de tweede plaats in handen krijgt weet hij snel de aansluiting te vinden en neemt hij de leiding direct over. Vlaeymans neemt de vierde plaats al over en Veldman gaat in de aanval bij Haverdil. Die maakt een foutje waardoor hij Veldman ziet passeren. In de vierde ronde gaat het mis met Veldman die bij het uitkomen van het bos ten val komt. De wedstrijdleiding neemt de rode vlag en legt de wedstrijd stil. Omdat er meer dan 50% is gereden is de uitslag van deze manche geldig voor de eindstand. Maessen wint voor Veldman, Haverdil, Vlaeymans en Verboven. Achteraf valt de schade aan de gevallen Veldman gelukkig mee!

Uitslagen KNMV ONK Quads #7; Lichtenvoorde, NL:
1e manche
1. Jan Vlaeymans B Yamaha
2. Ricardo Phoelich NL Yamaha
3. Rick Haverdil NL CRQF
4. Joe Maessen NL Yamaha
5. Julian Veldman NL DVR

2e manche
1. Joe Maessen NL Yamaha
2. Julian Veldman NL DVR
3. Rick Haverdil NL CRQF
4. Jan Vlaeymans B Yamaha
5. Mike Verboven NL ?

Dagklassement
1. Joe Maessen NL Yamaha 4-1
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 1-4
3. Rick Haverdil NL CRQF 3-3
4. Julian Veldman NL DVR 5-2
5. Ricardo Phoelich NL Yamaha 2-6

Eindstand ONK quads:
1. Joe Maessen NL Yamaha 292
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 251
3. Rick Haverdil NL CRQF 251
4. Ricardo Phoelich NL Yamaha 244
5. Richard Ruttenberg NL CRQF 194

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #HenryDunnewind