MON: Opnieuw zege voor een debutant

MON: Opnieuw zege voor een debutant
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vorige week zaterdag vond in Nederweert-eind de voorlaatste wedstrijd plaats in de MX2 jeugd klasse. Evenals in Geldermalsen ging de zege naar een debutant. Het was Ruben van Hoof die profiteerde van een val van Alex van Weerdenburg en de eerste manche won. Aan de tweede plaats in de tweede manche had hij genoeg voor de dagzege. De tweede plaats was voor Van Weerdenburg met een derde en eerste plaats in de manches. Met de tweede en derde plaats in de manches was de laatste plaats op het erepodium voor Dani Koot. De Belg Troy Dendooven behaalde een vierde en vijfde plaats in de manches. Hiermee werd hij vierde in het dagklassement, maar nog veel belangrijker hiermee hield hij de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap vast. Stein Kanters maakte met de zesde en vierde plaats in de manches de top vijf compleet.

Eerste manche
Het was Van Weerdenburg met de beste start voor Amani Sarac, Dendooven, van Hoof en Puts. Vooral in de eerste ronde gebeurde er van alles. Van Weerdenberg kwam ten val en viel terug naar de laatste plaats vanwaar hij zijn opmars begon. Dendooven zag zowel Van Hoof, Kanters als Koot aan zich voorbijgaan. Hierdoor was de volgorde nu: Sarac, van Hoof, Kanters, Koot en Dendooven met vlak daarachter Dani Puts, Bo Tygat, Tyson Loots, Ruben Willemsen, Vigo Dral en Damiën van der Cruijsen. Van Weerdenburg had zich al opgewerkt naar de twaalfde plaats waarna al een groot gat volgde met de rest. Sarac wist nog één ronde de koppositie vast te houden waarna van Hoof hem voorbijging. Kanters had inmiddels Dendooven opnieuw aan zich voorbij zien gaan. Drie ronden later ging ook Koot voorbij aan Sarac. Echter was van Hoof al een tiental seconden weggereden. Van Weerdenburg meldde zich nu als vierde bij de doorkomst ten koste van Kanters en Dendooven. Snel ging van Weerdenburg ook voorbij Sarac en lag nu een vijftal seconden achter Koot. De jacht op de manchezege werd nu geopend door zowel Koot als van Weerdenburg en van Hoof moest per ronde steeds war van zijn voorsprong inleveren. De finishvlag voel voor hem precies op tijd.Koot was genaderd tot op twee seconden, maar kreeg geen echte kans op een aanval op de eerste plaats. Van Weerdenburg bleef hangen op vijf seconden van Koot op de derde plaats. Ver daarachter had Sarac ook Dendooven voorbij moeten laten.

LEES MEER  Freddie Bartlett kiest zijn eigen weg

Tweede manche
Opnieuw Van Weerdenburg met de beste start voor Koot, Tygat, Puts en Kanters. Vooraan werden de verschillen snel gemaakt tussen van Weerdenburg, van Hoof en Tygat. Kanters volgde bij na de eerste volle ronde aan het achterwiel van Tygat en hij kreeg aan zijn achterwiel al snel Koot. Sarac lag daarachter op enkele seconden achterstand met vlak daarachter Puts en Dendooven. Van Weerdenburg maakte nu geen fout en liep snel weg bij van Hoof en pakte de manchezege. Dit was echter niet genoeg voor de totaaloverwinning, Van Hoof had op zijn buurt snel een voorsprong op Tygat en reed naar de tweede plaats waarmee hij de dagoverwinning pakte. De strijd zat hem vooral daarachter. Tygat wist tot halverwege de manche de derde plaats vast te houden. Echter zijn machine begaf het en hierdoor kwam Koot, die voorbij was gegaan aan Kanters op de derde plaats te liggen. Het gat met de voorste twee was echter al te groot en hij kwam dan ook als derde aan de finish. Kanters volgde uiteindelijk op ruime achterstand als vierde. Dendooven lag lange tijd op een zes seconden van Kanters en kwam in de eindfase nog dichterbij. Hij moest echter in de laatste ronde nog een flink gat laten, maar bleef nog wel Puts voor.

Uitslag eerste manche MX2 jeugd Nederweert:
1. van Hoof 19:15.739, 2. Koot +2.148, 3. van Weerdenburg +7.417, 4. Dendooven (Bel) +50.376, 5. Sarac +1:01.779, 6. Kanters +1:02.379, 7. Puts +1:03.203, 8. Dral +1:17.570, 9. Tygat +1:34.385, 10. Loots (Bel) +1 lap.

LEES MEER  Mike Pijnen over zijn eerste WK Jeugd

Uitslag tweede manche MX2 jeugd Nederweert:
1. van Weerdenburg 19:09.194, 2. van Hoof +19.186, 3. Koot +26.241, 4. Kanters +52.686, 5. Dendooven (Bel) +1:14.173, 6. Puts +1:25.282, 7. Loots (Bel) +1 lap, 8. Damiën van der Cruijsen +2 laps, 9. van den Heuvel +2 laps, 10 Mathijssen +3 laps.

Daguitslag MX2 jeugd Nederweert:
1. van Hoof 114, 2. van Weerdenburg 110, 3. Koot 104, 4. Dendooven (Bel0 92, 5. Kanteers 90, 6. Puts 84, 7. Loots (Bel) 76, 8. Damiën van der Cruijsen 72, 9. van den Heuvel 68, 10. Mathijssen 64.

Nettotussenstand MX2 jeugd 2023:
1. van Weerdenburg 2216, 2. Dendooven (Bel) 1706, 3. Puts 1643, 4. Koot 1642, 5. Kanters 1541, 6. Dral 1520, 7. Mathijssen 995, 8. van Vegchel 955, 9. Damiën van der Cruijsen 933, 10. van den Heuvel 927.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • Edvards Bidzans gaat zijn GP-debuut maken

  Edvards Bidzans gaat zijn GP-debuut maken

  Komend weekend maken diverse rijders hun rentree in het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2. Romain Febvre, Brent Van doninck, Adam Sterry, Josh Gilbert, Thibault Benistant, Bobby Bruce en Alberto Forato keren terug …
 • Christophe Charlier kondigt zijn afscheid aan

  Christophe Charlier kondigt zijn afscheid aan

  Eerder deze week heeft Christophe Charlier bekend gemaakt zijn carrière volledig te beëindigen. In 2009 wist de Fransman het EMX250 te winnen voor Jeffrey Herlings. In zijn GP-carriere stond hij …
 • Colt Nichols tekent bij HEP Motorsports

  Colt Nichols tekent bij HEP Motorsports

  Colt Nichols zal de rest van het seizoen uitkomen voor Suzuki-HEP Motorsports. De Amerikaan nam vorige maand afscheid van Beta en nu is duidelijk waarom. Na een voorbereidingsperiode zal Nichols …
 • Welcome to Lommelwood!

  Welcome to Lommelwood!

  Al meer dan vier decennia is Lommel het complete hart van de mondiale motorcross. Fabrikanten komen naar hier om hun nieuwe motoren op de proef te stellen, ’s werelds beste …