Bijpraten met Nicolas Vennekens

Bijpraten met Nicolas Vennekens
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We moeten het even hebben over Nicolas Vennekens. Hij reed dit jaar een volledig seizoen in het Europees kampioenschap 250 (EMX250) Ook in de winter is er altijd wel wat te doen, zeker al richting 2024. Dus daarom even een update van de afgelopen twee maanden.

De laatste race die gereden werd was in Vlissingen, op de rede. En daarna was het testen geblazen. De keuze van het materiaal voor 2024 lag voor de hand. Nicolas ging testen met de GasGas MC250F.

En die test bevestigde het vertrouwen in het voormalige Spaanse, en nu in Oostenrijk getunede materiaal. De motor onderging een metamorfose, want er kwam een nieuw rijwielgedeelte en een nieuwe motor. Nicolas vond meteen het comfort en de power van de GasGas crosser op zeer aangename wijze.

Over naar de planning dan. Zoals de zaken er nu voor staan zit de agenda voor volgend jaar zo goed als vol. Voorop staat natuurlijk het EMX250 kampioenschap. Die titelstrijd begint op 23/24 maart met de MXGP van Europa, waarvan we de locatie nog niet kennen. Het loopt over 11 wedstrijden met de finale op 7/8 september in Afyonkarahishar, Turkije.

Daarnaast zullen er ook nog enkele Dutch Masters gereden worden. Maar Nicolas’ seizoen begint in Frankrijk met de internationale openingswedstrijd op 18 februari in Sommières. Hij rijdt het weekend daarop de eerste race om het Franse Elite kampioenschap in Lacapelle Marival. Nicolas blijft die week in Frankrijk om te trainen.

Toch was niet alles peis en vree in Vennekensland. De resultaten van Nicolas werden afgelopen seizoen vaak negatief beïnvloed door het ultieme crossersprobleem: opgepompte armen. Na raadpleging bij Dr. Peersman bleek dat een lichte operatie de beste optie was. Die operatie is op 16 november probleemloos uitgevoerd. Het spreekt voor zich dat hierna enkele weken rust wordt gegund aan het geopereerde gebied.  Maar daarna wenkt het nieuwe seizoen met rasse schreden.

LEES MEER  Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

Tekst: Leon Van Gestel

Uw reacties

Ook te lezen

 • Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

  Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

  Een nieuwe sponsor is natuurlijk altijd fijn om te verwelkomen. Zowel Dean Gregoire als Kash van Hamond krijgen de rest van het seizoen extra steun. Strattom zal de jeugdcrossers ondersteunen …
 • Alfarizi breekt een vinger voor thuiswedstrijden

  Alfarizi breekt een vinger voor thuiswedstrijden

  Geen ideale voorbereiding voor Muhammad Delvintor Alfarizi die afgelopen weekend in Maggiora geblesseerd is geraakt. De Honda-rijder heeft tijdens de Italiaanse Grand Prix een vinger gebroken. Dit betekend een lastige …
 • Spies heeft de oorzaak van de rugklachten gevonden

  Spies heeft de oorzaak van de rugklachten gevonden

  Eerder dit jaar moest Max Spies al wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door rugklachten. Tijdens de Grand Prix van Italië raakte de Duitser betrokken bij de valpartij in de …
 • Interview met levende legende Ivan Cervantes

  Interview met levende legende Ivan Cervantes

  Ivan Cervantes wordt algemeen beschouwd als een enduro legende. Al doet die omschrijving hem ook te kort. Cervantes is viervoudig enduro wereldkampioen, SuperEnduro wereldkampioen, Guinness World Record houder, Dakar finisher, …