Rainio tekent bij Team Young Motion Powered by Resa Racing

Rainio tekent bij Team Young Motion Powered by Resa Racing
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na Arvid Luning heeft Team Young Motion Powered by Resa Racing een tweede rijder aangetrokken voor het komende seizoen. Sampo Rainio zal het grootste deel van de Europese GP’s gaan rijden gecombineerd met de KNMV Dutch Masters en het Fins kampioenschap. De 19-jarige crosser maakte afgelopen seizoen zijn GP-debuut op het circuit van Vantaa waar hij direct punten wist te scoren.

Ron aan de Stegge, team eigenaar:
“Sampo is erg jong en heeft afgelopen seizoen voornamelijk in Finland als privateer gereden. De afgelopen jaren heeft hij telkens enkele wildcards in EMX gedaan, en in de 4 races die hij in ’23 deed heeft hij een sterke indruk op ons gemaakt: vijfde algemeen in de EMX 2T, 14e in tijdtraining bij zijn GP-debuut, tiende bij de EMX250 in Zweden en top tien in tijdtraining in Letland in de EMX250. Met de snelheid die hij heeft laten zien, denken wij dat hij meteen competitief zal zijn en gedurende het seizoen nog zal doorgroeien.”

Sampo Rainio:
“Het is fantastisch om de kans te krijgen om de stap naar de GP’s te maken. Ik ben de afgelopen jaren in de EMX250 uitgekomen en ben gegroeid van niet kwalificeren naar top 10 resultaten. Ik voel dan ook dat dit het moment is om de stap naar MX2 te maken. Ik zal de komende weken in Finland aan mijn fysieke conditie werken, daarna vertrek ik voor een trainingskamp naar Zuid-Europa en begin van het jaar zal ik samen met het team enkele voorbereidingsraces in Nederland rijden. Ik ben enthousiast over deze kans en kan niet wachten om te beginnen!”

LEES MEER  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Young Motion Powered by Resa Racing

Uw reacties

Ook te lezen

 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …
 • Wie werden er in het verleden wereldkampioen jeugd?

  Wie werden er in het verleden wereldkampioen jeugd?

  Dit weekend is het FIM Junior World Championship te gast op het circuit van Heerde. Jeffrey Herlings is de eerste Nederlander die een wereldtitel bij de jeugd wist te veroveren. …