Sacha en Lucas Coenen tekenen meerjarige overeenkomst

Sacha en Lucas Coenen tekenen meerjarige overeenkomst
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Red Bull KTM kondigde gisteren aan dat ze een meerjarige overeenkomst hebben gesloten met Sacha Coenen om een “belangrijk” onderdeel te blijven van hun MXGP line-up. Ondertussen heeft tweelingbroer Lucas een meerjarige overeenkomst gesloten met Husqvarna voor MX2.

De snelle en onverschrokken Sacha (die op 9 november 17 jaar werd) zal zich professioneel verder ontwikkelen onder het toeziend oog van voormalig wereldkampioen Joël Smets, Team Co-Ordinator Harry Norton en de rest van de Red Bull KTM-fabriekscrew; een team dat zeven van de laatste acht MX2-titels heeft gewonnen. 2024 wordt het tweede seizoen voor de Belg in het FIM MX2 wereldkampioenschap motorcross.

Sacha Coenen: Ik kijk nu al uit naar volgend jaar en naar de komende seizoenen. Dit jaar was een grote leerervaring voor me, maar ook geweldig om een band op te bouwen met het team en de jongens. Het was soms moeilijk en ik kon niet altijd de resultaten leveren die ik wilde, maar we hebben een paar goede races gereden, ik heb hard mijn best gedaan en ik had ook een paar mooie starts. Ik wil een goede winter hebben, meer met mijn vader en broer werken en volgend seizoen meer consistentie zoeken. Dan zullen we zien wat we op de baan kunnen doen.

Lucas Coenen heeft zijn contract met Husqvarna Factory Racing verlengd en zal de komende jaren in de MX2-klasse blijven rijden – deze meerjarige overeenkomst bevestigt zijn toewijding aan de Pierer Mobility Group en zijn poging om de volgende wereldkampioen van België te worden.

LEES MEER  Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

Coenen brak begin dit jaar door in het FIM Motocross Wereldkampioenschap en maakte indruk met zijn rauwe tempo. ’96’ reed eenennegentig ronden aan de leiding, won vijf manches en had één Grand Prix-overwinning. Vijfde was zijn eindklassering in het kampioenschap – een briljant resultaat voor een rookie die bevestigde dat hij nog jaren een titelkandidaat zal zijn.

Lucas Coenen:Ik ben erg blij dat ik mijn relatie met Nestaan Husqvarna Factory Racing kan voortzetten. Ons eerste jaar samen was erg succesvol – we hebben een basis om op voort te bouwen in 2024 en dat wordt erg belangrijk. Ik wil iedereen bedanken voor hun steun. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen op 10 maart begint.

Foto’s: Huub Munsters en archief

Uw reacties

Ook te lezen

 • Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

  Strattom nieuwe sponsor Gregoire en Van Hamond

  Een nieuwe sponsor is natuurlijk altijd fijn om te verwelkomen. Zowel Dean Gregoire als Kash van Hamond krijgen de rest van het seizoen extra steun. Strattom zal de jeugdcrossers ondersteunen …
 • Alfarizi breekt een vinger voor thuiswedstrijden

  Alfarizi breekt een vinger voor thuiswedstrijden

  Geen ideale voorbereiding voor Muhammad Delvintor Alfarizi die afgelopen weekend in Maggiora geblesseerd is geraakt. De Honda-rijder heeft tijdens de Italiaanse Grand Prix een vinger gebroken. Dit betekend een lastige …
 • Spies heeft de oorzaak van de rugklachten gevonden

  Spies heeft de oorzaak van de rugklachten gevonden

  Eerder dit jaar moest Max Spies al wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door rugklachten. Tijdens de Grand Prix van Italië raakte de Duitser betrokken bij de valpartij in de …
 • Interview met levende legende Ivan Cervantes

  Interview met levende legende Ivan Cervantes

  Ivan Cervantes wordt algemeen beschouwd als een enduro legende. Al doet die omschrijving hem ook te kort. Cervantes is viervoudig enduro wereldkampioen, SuperEnduro wereldkampioen, Guinness World Record houder, Dakar finisher, …