Triumph in zee met Mikkel Haarup en Camden McLellan

Triumph in zee met Mikkel Haarup en Camden McLellan
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Monster Energy Triumph Racing, een nieuw merk in de motorcrosswereld, heeft zonet aangekondigd dat Mikkel Haarup en Camden Mc Lellan hun rijders gaan worden voor het 2024 MX2 wereldkampioenschap. Dit is zonet bevestigd in onderstaand persbericht. Op 28 november wordt dan de Triumph MX2 motor uit de doeken gedaan.

Monster Energy Triumph Racing is verheugd om haar MX2 coureurs voor 2024 te onthullen – Mikkel Haarup en Camden McLellan. In wat het langverwachte eerste jaar van FIM MX2 Motocross World Championship competitie wordt voor Monster Energy Triumph Racing, brengen zowel Mikkel als Camden ervaring, talent en een duidelijke focus om een succesvol seizoen te garanderen in 2024.

Haarup is al vele jaren een gerespecteerd rijder en podiumwinnaar in het FIM MX2 Motocross WK en zijn topseizoen kwam in 2022 toen hij zevende werd in het eindklassement van de MX2. De Deen sloot het 18-ronden lange kampioenschap af op slechts twee punten van de zesde plaats dankzij consistente resultaten, waarbij hij regelmatig het podium haalde om zijn snelheid te onderstrepen. Mikkel’s prestaties gedurende trokken uiteindelijk de aandacht van Monster Energy Triumph Racing Team Manager, Vincent Bereni.

Samen met Mikkel onder het Monster Energy Triumph Racing-team is Camden McLellan een opkomend talent. Na zijn vierde plaats in het EMX250 Europees Kampioenschap van 2022 maakte de 19-jarige de overstap naar het zeer competitieve wereldkampioenschap MX2 motorcross voor 2023. Een blessure aan het begin van het seizoen zorgde er echter voor dat hij tot en met de zevende ronde niet in actie kon komen. Maar toen de Zuid-Afrikaan weer in actie kwam, werd hij al snel een regelmatige bedreiging voor de top-vijf. Tijdens de MXGP van Zweden in augustus reed Camden naar een vijfde plaats in het eindklassement. Camden behield zijn snelheid en consistentie om uiteindelijk 13e te worden in het eindklassement.

Na de onthulling van de Monster Energy Triumph Racing MX2-racemotor tijdens de FIM Motocross of Nations, begon Mikkel met het team in Spanje met testen op verschillende circuits en begin november kwam Camden erbij. De eerste feedback is ongelooflijk positief met beide rijders, samen met Monster Energy Triumph Racing, volledig gefocust op het 2024 MX2 Motocross World Championship, dat begint met de MXGP van Patagonia-Argentinië op 10 maart.

LEES MEER  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

Mikkel Haarup: “Je krijgt niet vaak de kans om deel uit te maken van een fabrieksteam als Monster Energy Triumph Racing. Ik ben ontzettend trots dat ik deel mag uitmaken van Triumph voor het seizoen 2024 en het betekent heel veel voor me. We hebben de juiste mensen binnen dit team en de steun van alle betrokkenen is geweldig. Ik kijk ernaar uit om te laten zien wat deze nieuwe motor kan doen in 2024 en ik kan niet wachten om te gaan racen!”

Camden McLellan: “Ik ben vereerd dat ik één van de twee rijders ben die de kans krijgt om bij dit team te komen en deel uit te maken van de geschiedenis. Iedereen heeft er lang op moeten wachten om de motor in actie te zien en ik geloof echt dat Triumph achter de schermen elke seconde heeft genomen om een motor te bouwen die races kan winnen; ik geloof echt dat ze dat hebben waargemaakt en ik kan niet wachten om achter het hek te stappen op de nieuwe machine!

“Mijn eerste indrukken van de motor en het team zijn moeilijk onder woorden te brengen. Ik ben echt weggeblazen door zowel de prestaties van de motor als de waanzinnige werkethiek en intentie van het hele team. We zijn nog maar net begonnen met testen en ik voel me nu al meer dan op mijn gemak op de motor. Mijn doel volgend jaar is om een titelkandidaat te worden, maar ik wil niet te veel op de zaken vooruit lopen. Ik moet me gewoon focussen op het verbeteren en fitter, sterker en sneller worden gedurende de winter en tegen de eerste ronde volgend jaar kan ik een meer realistische verwachting hebben.”

Vincent Bereni, Monster Energy Triumph Racing Team Manager: “We zijn verheugd om Mikkel en Camden te verwelkomen in het Monster Energy Triumph Racing team. Samen beginnen we aan een historisch seizoen met Triumph in het FIM Motocross Wereldkampioenschap. Ons testprogramma begon direct na de Motocross of Nations en we zullen de hele winter doorgaan met het ontwikkelen van onze racemachines.

LEES MEER  Liam Everts kijkt uit naar Lommel: "Ik profiteer van de positieve energie".

“Mikkel is een zeer ervaren rijder in de MX2-klasse en dat is erg belangrijk voor Triumph. Hij heeft al een indrukwekkende snelheid en vaardigheid op de motor laten zien en met zijn motivatie, gecombineerd met de werkethiek en ervaring van ons team, zullen we hard werken om onze doelen te bereiken. Wat Camden betreft, hij heeft niet alleen indruk op ons gemaakt tijdens het seizoen 2023, maar ik heb het gevoel dat de hele paddock onder de indruk was van zijn snelheid en consistentie. We zijn erg blij dat we Camden in het team hebben en ik ben ervan overtuigd dat we zijn capaciteiten in 2024 naar een hoger niveau kunnen tillen. Voor nu gaan we verder met testen in voorbereiding op het nieuwe seizoen en we kunnen niet wachten om van start te gaan in Argentinië.”

Ian Kimber, Head of Off-Road Programmes, Triumph Motorcycles: “Het tekenen van Mikkel en Camden als de eerste rijders in het Monster Energy Triumph Racing MX2-programma markeert een nieuw hoofdstuk in de rijke racegeschiedenis van Triumph. Samen met de inspanningen van de rest van het team onder leiding van Vincent, zullen beide rijders ervoor zorgen dat we de beste kans hebben om de wereld te laten zien waartoe onze nieuwe 250cc crossmotor in staat is. Mikkel en Camden hebben zich goed ingewerkt in het team. Ze hebben laten zien dat ze een uitstekende werkethiek en bekwaamheid hebben, terwijl ze de nieuwe motor snel onder de knie kregen om waardevolle feedback te geven tijdens onze eerste wintertests. Beide rijders hebben laten zien dat ze over het talent en de snelheid beschikken en we zijn verheugd dat zij de eerste Monster Energy Triumph Racing-rijders zijn die in 2024 aan de start verschijnen van het wereldkampioenschap MX2.”

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …