Waarom Taddy Blazusiak niet mocht meedoen met een Stark Varg

Waarom Taddy Blazusiak niet mocht meedoen met een Stark Varg
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vorig weekend werd de eerste wedstrijd van het WK SuperEnduro gereden in het Franse Lievin. Buiten het feit dat Billy Bolt de wedstrijd compleet naar zijn hand zette, was Taddy Blazusiak het onderwerp van de meeste gesprekken. Door een late beslissing van de FIM mocht de Stark Varg niet deelnemen. Blazusiak had in de week voordien verrassend afscheid genomen van GasGas en ging in op een aanbod van Stark Future om deel te nemen aan het WK SuperEnduro op de elektrische Varg.

Sebastien Tortelli, de voornaamste ontwikkelingsrijder van Stark Future, gaf tekst en uitleg over het feit dat de Stark Varg te elfder ure geweigerd werd door de FIM.

“We begonnen met Taddy te praten over deelname aan Stark om de motor te helpen ontwikkelen voor enduro wedstrijden en om mee te doen aan het SuperEnduro kampioenschap. We namen contact op met de FIM om er zeker van te zijn dat we mee konden doen met de elektrische motor van Stark en ontvingen op 20 oktober een e-mail waarin werd bevestigd dat we mee konden doen als we aan de FIM-regels voldeden, wat we ook deden.”

“De FIM had een elektrische fiets bepaling in de regels voor de Super Enduro kampioenschap Prestige klasse. We tekenden Taddy en deden wat testen. Toen hoorden we vorige week van de promotor van het SuperEnduro kampioenschap dat ze te horen hadden gekregen dat de motor niet zou mogen racen, en vervolgens ontvingen we een e-mail van de FIM waarin stond dat de elektrische motor niet zou mogen meedoen vanwege veiligheidsredenen.”

“We probeerden deze zorgen weg te nemen en stemden ermee in om te betalen voor een brandweerman die speciaal voor de motor zou zorgen, maar toen hoorden we 22 uur voor de race dat de FIM na een speciale vergadering de bepaling die elektrische fietsen toestond om mee te doen, had verwijderd. We werken nog steeds samen met de FIM om te proberen mee te mogen doen aan de resterende races van het FIM Super Enduro kampioenschap, die in januari weer van start gaan. We hopen ook eind 2024 deel te mogen nemen aan het AMA EnduroCross-kampioenschap in de VS.”

Stark Future is momenteel in gesprek met de FIM om de plooien glad te strijken zodat Taddy Blazusiak en andere gegadigden kunnen deelnemen met een elektrische motor.

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  Tijdens de laatste voorbereidingen op de MXGP of Flanders eerder vandaag, gooide Tom Henderikx zijn drone de lucht in. Hieronder zie je de baan van de Heeserbergen in Lommel in …
 • Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Tijdens de openings-Grand Prix in Argeninie brak Jago Geerts zijn linkerelleboog en rechtersleutelbeen. Er volgden twee succesvolle operaties en een lange revalidatie. Eerder deze week kreeg hij groen licht van …
 • Jack Chambers geeft een update na de crash

  Jack Chambers geeft een update na de crash

  Afgelopen zondag kwam Jack Chambers zwaar ten val tijdens de eerste manche in Loket. De wedstrijd werd zelfs stilgelegd om de Amerikaan te kunnen verzorgen op het circuit. De schade …
 • X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  Jawel dat heb je goed gelezen. FMX superster Julien Vanstippen zal dit weekend van de partij zijn tijdens MXGP Lommel met een wervelende freestyle show! Voor z’n eigen publiek brengt …