Wat wordt het voor Marvin Musquin in 2024?

Wat wordt het voor Marvin Musquin in 2024?
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Was het seizoen 2023 het laatste seizoen van Marvin Musquin als professioneel coureur in het Amerikaanse kampioenschap? De 33-jarige Fransman heeft geen contract voor 2024. Maar dat betekent niet dat hij met pensioen is.

“Ik heb op dit moment geen plannen”, vertelde Musquin onlangs aan onze collega’s van MX Action mag. “Vorig seizoen kwam ik op de openingsdag in Anaheim in goede vorm aan, maar ik had pech omdat ik kort daarna geblesseerd raakte. Het was een lang herstel en toen ik terugkwam, was het seizoen al zo goed als voorbij omdat ik alleen nog een Supercross-contract had met KTM.”

“Daarna, tijdens de zomer, gebeurt er niet veel”, vervolgt de voormalig MX2-wereldkampioen. “Dus heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat tijd door te brengen met mijn dochter en mijn vrouw. Dit alles betekent dat ik nog geen programma heb voor volgend seizoen, maar ik moet zeggen dat ik ook niet aan het pushen ben. Maar ik zeg niet graag dat ik met pensioen ben, maar ik wil wel duidelijk zijn: ik heb geen contract voor 2024.”

Betekent dit dat we Musquin niet meer zullen zien racen? De Fransman blijft openstaan voor bepaalde optredens. “Ik kan het echter goed vinden met het KTM-team, ik werk dit jaar al 15 jaar met ze samen en misschien zal ik in sommige races meedoen, we zullen zien. Wat zeker is, is dat voorbereiden op een kampioenschap zoals ik dat al meer dan 15 jaar doe, op dit moment niet in mijn plannen zit”, legt hij uit.

LEES MEER  Herlings start niet in Engeland maar Duitsland!

Over de vraag of hij een terugkeer naar Frankrijk zou overwegen: “Nee, ons thuis is nu Californië. Mijn dochter is hier geboren, dus we voelen ons thuis in de VS. Maar we brengen natuurlijk ook graag tijd door in Frankrijk. Mijn familie en veel vrienden wonen in Frankrijk, dus we gaan er graag heen voor een paar weken of zelfs een paar maanden, maar ons thuis is hier in Californië!

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …